Pallontallaajat.net
Valikko
Etusivu Uncategorized Puuhapäivä Tampereella

Puuhapäivä Tampereella

Kirjoittanut Tomi | Vaihda vapaalle elokuu 18, 2017

Pientä päänsärkyä oli havaittavissa edellisen illan viinimaisteluiden jäljiltä, kun aamulla piti kymmeneltä taas lähteä liikkeelle. Jälkimmäisen päivän ohjelmassa oli vielä pari mukavaa aktiviteettia ennen kotiinpaluuta. Jos ensimmäisen päivän postaus on vielä lukematta, löydät sen täältä.

 Muumimuseo – tyylikäs uutuus Tampere-talossa

Ensimmäisenä suuntasimme juuri edellisellä viikolla Tampere-talolle avattuun uuteen Muumimuseoon. Se on sijainnut Tampereella jo vuodesta 1987, aikaisemmin pääkirjastotalo Metson alakerrassa ja 2013-2016 väliaikaisesti Tampereen taidemuseossa. Nyt museo oli saanut vihdoin ansaitsemansa hienot tilat Tampere-talon remontin yhteydessä. Museon kokoelmat on Tampereen kaupungille vuosien saatossa lahjoittanut itse Tove Jansson, taiteilijaprofessori Tuulikki Pietilä ja lääketieteen lisensiaatti Pentti Eistola. Nykyään museossa on noin parituhatta teosta, joista suurin osa on Toven muumiaiheisia luonnoksia ja kuvituksia. Niiden lisäksi esillä on Pietilän rakentamia yksityiskohtaisia kuvaelmia sekä muumikirjojen eri kielisiä käännöksiä.

Kaikki ikäisemme, 80-luvulla lapsuutensa eläneet, ovat varmasti katselleet muumeja jossain vaiheessa elämäänsä. Minulle muumit eivät koskaan ole olleet mitään erityistä, joten en odottanut tältä vierailulta oikein mitään erityistä.

Selostukset usealla kielellä.

Muumimuseo oli kuitenkin todella hieno kokemus. Näyttely on erittäin tyylikkäästi toteutettu ja etenkin muumifaneille antaa varmasti huikean paljon. Kansainväliset vieraat on otettu hyvin huomioon, selostustekstit ovat 4-5 eri kielellä. Luonnollisesti myös japaniksi, koska sille kansalle muumit tuntuvat edelleenkin olevan iso juttu. Iso peukku siis tälle nähtävyydelle. Viime viikolla on myös avautunut uuden museon ensimmäinen vaihtuva näyttely “Tove Jansson ja Muumit”, joten nyt on mainio ajankohta tutustua kyseiseen paikkaan.

Hauska Hattivatti-seinä jota koskettamalla saa salamat välähtelemään.

Muumeista paljon kiinnostuneet voivat ladata puhelimen sovelluskaupasta maksuttoman muumimuseo-sovelluksen, jolla saa mobiiliopastuksen, kuvin, tekstein ja kuunneltavin osuuksin.

 

Särkänniemen Hype-haaste – Suomen paras vuoristorata

Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä ohjelmana meillä oli suorittaa Hype-haaste, eli tutustua Särkänniemen uusimpaan laitteeseen, Hype-vuoristorataan. Kävelimme Tampere-talolta Särkänniemeen. Tällä reissulla tuli käveltyä Tampereella ehkä enemmän kuin koskaan ennen. Työn puolesta käyn Tampereella välillä useammankin kerran viikossa, mutta silloin aina tulee ajettua samoja reittejä samoihin paikkoihin, joten oli mukavaa nähdä kaupunkia hieman eri näkökulmasta.

Tammerkoski Vapriikki-museokeskuksen kohdalla.

Tähän väliin pakko mainita miten hienoa oli seurata molempina päivinä Lotan ja Antin toimintaa. Heistä sai erittäin ammattimaisen kuvan miten tekevät videoita ja pitävät samalla hauskaa. Ottakaahan ihmeessä seurantaan heidän vloginsa Lanttimatkat, uusi jakso aina maanantaisin klo 11.

Lanttimatkojen Lotta ja Antti tositoimissa.

Vuosia oli jo vierähtänyt edellisestä Särkänniemen visiitistä, joten oli oikein mukava päästä hieman hurvittelemaan. Itse olen suuri vuoristoratojen ystävä, joten tämä osuus oli ehkä se mitä odotin etukäteen eniten.

Agendana oli siis suorittaa Hype-haaste eli testata Särkänniemen tämän kesän uutuuslaite Hype-vuoristorata. Monessa ulkomaisessa, oikeasti isossa ja hurjassa vuoristoradassa käyneenä ei odotukset Hypen suhteen olleet kuitenkaan erityisen korkealla.

Hype oli kuitenkin hyvinkin jees laite, ehdottomasti Suomen tämän hetken paras vuoristorata. Ainoa miinus Suomen vuoristoratoja ulkomaisiin verrattaessa yleensä on kierroksen kesto. Se on lyhyt. Tämä vaivaa myös Hypeä. Kierros on ohitse aivan liian nopeasti, näistä kyydeistä mieluusti nauttisi paljon pidempään.

Meidät matkabloggaajat oli siis haastettu Hypeen, joten koko setti kuvattiin Särkänniemen omiin kanaviin. Voit katsoa videon täältä. Allekirjoittanutkin on päässyt mukaan videolle.

Rankka sadekuuro pyyhkäisi alueen ylitse juuri ennenkuin ehdimme laitteeseen. Oli siis hyvin aikaa testata Pizzeria Pellen pizzabuffa, joka oli oikein mainio vaikka hieman epäilyttikin oliko hyvä idea syödä itsensä ähkyyn buffassa juuri ennen laitteeseen menoa. Tästä ei onneksi kuitenkaan ongelmia seurannut.

Hypen jälkeen kävimme myös muutamassa muussa laitteessa, ensin tuossa Antin videolla mainostamassa pizzaleikkurissa, eli X:ssä, joka sekin oli yllättävän miellyttävä laite. Yleensä en vuoristoratojen lisäksi juurikaan välitä muista huvipuistolaitteista, mutta X on ehdottomasti käymisen arvoinen.

Hype, X ja Näsinneula.

Lapsuusmuistot tuntuivat tulvivan kaikkien mieleen kun kävelimme rannassa olevan autoradan ohitse. Nykyiseltä nimeltään Kantti X Kantti (mistä nämä nimet oikein revitään?) on ollut Särkänniemessä varmaan aina. Kävimmekin kaikki heittämässä yhden nostalgiarundin tässä laitteessa.

Rami oli ehdottomasti sitä mieltä, että ammattikuski ajaa. Sehän sopi mainiosti, tuntuikin takapenkkiläinen olevan tyytyväinen kyyteihin.

Lotta, Antti ja Henkka nauttivat ajelusta.

Tornadossa piti myös käydä heittämässä yksi kierros, se on edelleen ehdottomasti yksi Suomen parhaista vuoristoradoista.

Ennen kotiinpaluuta hauska päivä oli täydellistä lopettaa missäpä muualla, kuin Näsinneulassa maisemia ihaillen.

Särkänniemi ja Näsijärvi Näsinneulasta kuvattuna.

Tässä muutamia hyviä kohteita Tampereella vieraillessa. Nämä pari päivää menivät hujauksessa mahtavassa seurassa. Oli huikeaa tutustua paremmin näihin tyyppeihin hauskojen aktiviteettien merkeissä, vielä kerran suuri kiitos Ramille, Antille ja Lotalle järjestelyistä sekä yhteistyökumppaneille.

Oletko sinä jo tutustunut näihin kohteisiin Tampereella, mitä tykkäsit?

Muiden osallistujien postaukset reissusta löydät seuraavista linkeistä:

Rami / Kohteena Maailma: 10 vinkkiä kotikaupunkiini

Lotta & Antti / Watia.fi, Lanttimatkat: Mitä tehdä sateella? Sadepäivän Tampere-vinkit

Laura / Alan maailma: Päivä Tampereella 10 vuoden jälkeen – mitä uutta vanhassa kotikaupungissa

Jenna / Huge passion for life: Tampere-vinkit kesälomailijoille

Henkka / Tasty Travelissimo: Suomen kesään sopivaa ohjelmaa Tampereelle

Meri / Syö Matkusta Rakasta: Ei tehrä tästä ny numeroo, mutta Tampereessa on taikaa

Saana / Live now – Dream later: 10 kutkuttavaa ja koukuttavaa (kesä)tekemistä Tampereella – satoi tai paistoi!

 

Yhteistyössä: Sokos Hotel Ilves, Muumimuseo, Särkänniemi, Hopping Brewsters, Juoma-Agentit.

Katso myös nämä

1 Kommentti

Kesäpäivä Tampereella matkabloggaajien kesken - Matkablogi Vaihda vapaalle elokuu 18, 2017 at 21:25

[…] Jatkoimme vielä iltaa hotellihuonebileillä myöhään yöhön. Oli aika huikea päivä, eikä sää sitten kuitenkaan päässyt näyttelemään kovin ratkaisevaa roolia. Seuraavan päivän ohjelmassa oli vielä paljon kivaa, mutta siitä seuraavassa postauksessa, jonka löydät täältä. […]

Vastaa

Jätä Kommentti