Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Kirjautuminen Pallontallaajien keskustelupalstalle päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Kesäpäivä Tampereella matkabloggaajien kesken - Matkablogi Vaihda vapaalle
Pallontallaajat.net
Valikko
Etusivu Eurooppa Kesäpäivä Tampereella matkabloggaajien kesken

Kesäpäivä Tampereella matkabloggaajien kesken

Kirjoittanut Tomi | Vaihda vapaalle elokuu 6, 2017

Juhannusviikolla minulle tarjoutui tilaisuus osallistua Matkabloggaajatapahtumaan Tampereella. Tiistai-keskiviikko oli aikataulullisesti mahdoton Elinalle joten myös tämän tekstin tuottaminen jäisi harvinaisesti minun harteilleni. Yleensä vastaan enemmän kuvapuolesta, Elinan kirjoittaessa tekstit. Kuvat tähän postaukseen ovatkin olleet valmiina jo pitkään, mutta jo pelkän kirjoittamisen aloittaminen on tuntunut ylivoimaisen vaikealta. Tähän, kun on lisätty vielä uuteen blogialustaan siirtyminen, eli kaikki toiminnot ovat minulle uusia, joten onnistuin jo pitkän tekstin kertaalleen kadottamaankin. WordPress kun ei tallenna tekstejä automaattisesti, kuten Blogger. Pakko kyllä arvostaa tuota parempaa puoliskoa miten mukaansatempaavaa tekstiä hän tuottaa, joiltain se vaan luonnistuu niin paljon helpommin. Pysytään siis jatkossakin omimmilla alueillamme blogin sisällöntuottamisessa.

Mutta se siitä vuodatuksesta ja tekosyiden keksimisestä, mennäänpä itse asiaan. Molempien päivien ohjelmassa oli tiedossa ulkoaktiviteetteja ja heti tiistaiaamuna vesiurheilua, joten olimme seuranneet tiiviisti säätiedotuksia. Jossain vaiheessa ennustukset näyttivät jopa kohtuu hyviltä, mutta mitä lähemmäs itse ajankohtaa päästiin, alkoi näyttää siltä, että Suomen kesä taas näyttää sitä, ei niin parasta puoltaan. Märkää ja viileää oli tiedossa.

Sain aamulla Elinalta kyydin Keimolaan josta hyppäsin pienen odottelun jälkeen Onnibussin kyytiin. Sadepisaroiden rummuttaessa bussin tuulilasia, päätin kuitenkin ottaa asian huumorilla, että tälläistähän Suomen kesä on. Päivän aloitusaktiviteettina ensimmäisestä wakeboarding kokemuksestani vesisateessa +10 asteessa tulisi varmasti ikimuistoinen.

Saavuin Tampereen linja-autoasemalle kymmeneltä ja porukan tapaamispaikaksi olimme sopineet rautatieaseman kello 11. Kävin tässä välissä Koskikeskuksessa shoppailemassa itselleni uuden puhelimen, aikaisemman Indonesian reissulla vaurioita saaneen tilalle. Hienosti ehdin saada puhelimen käyttökuntoon ja ladattua siihen tarpeelliset äpit päivää varten. Matka Koskikeskuksesta Rautatieasemalle ei kovin pitkä ole, mutta jo siinäkin olisi ehtinyt aika hyvin kastua, jos en olisi edellisenä päivänä haahuillut Jumbossa paria tuntia etsimässä sadetakkia. Tuli siis tarpeeseen.

Rautatieasemalla tapasin muut osallistujat, joista kaukomatkalaiset olivat saapuneet junalla. Tämän tapahtuman olivat järkänneet yhteistyökumppaneiden avulla kasaan tamperelaiset Kohteena Maailma -blogin Rami ja Lanttimatkat-vlogia pitävät Antti ja Lotta. Muut osallistujat olivat Live now – Dream later-blogin Saana, Huge passion for life -blogin Jenna, Alan maailma -blogin Laura, Syö Matkusta Rakasta -blogin Meri ja Tasty Travelissimo -blogin Henkka, jolla on vaimonsa kanssa samansuuntainen työnjako blogin suhteen kuin meillä. Kohtalotoveri siis. Kaikki kyseiset tyypit olin tavannut aikaisemmin vähintäänkin Matkamessuilla, mutta nyt oli hyvä tilaisuus tutustua kaikkiin paremmin tiiviin kaksipäiväisen ohjelman aikana. Suosittelen teitäkin tutustumaan kyseisiin blogeihin, huipputyyppejä kaikki.

 

Wakeboardausta Wake Valleyssa

Ensimmäinen kohteemme oli puolen tunnin ajomatkan päässä Ylöjärvellä sijaitseva Wake Valley –vesiurheilukeskus, jossa tarkoituksenamme oli tutustua pääasiassa wakeboardingin saloihin. Kaikki minut vähänkään paremmin tuntevat tietävät, että vesi ei todellakaan ole lempielementtini. Siihen nähden olin yllättävänkin rennolla mielellä vielä märkäpukua ja muita kamppeita päälle pukiessa. Märkäpuvussa ei edes ollut mitenkään erityisen kylmä, vaikka lämpötila oli vain vaivoin yli kymmenen astetta ja vettä tihutteli taivaalta. Sade tai viileä sää ei siis tässä lajissa erityisemmin haittaa.

Tässä vaiheessa vielä hymyilytti.

Oli kuitenkin varmaa, että porukan ensimmäisenä en lähtisi kokeilemaan “taitojani”. Siinä muiden pyllähdyksiä katsellessa ja kuvatessa pelko jo hieman hiipi märkäpuvunkin alle, että mitäköhän tästäkin tulee. Ymmärtääkseni ainoastaan Saana oli kokeillut wakeboardingia joskus aikaisemmin. Kaikki kuitenkin saivat alkuhankaluuksien jälkeen jutun juonesta kiinni.

Saanan taidonnäyte.

Antti weikkaa.

Lopulta en sitten enää voinut omaa vuoroani siirtää vaan oli uskaltauduttava veteen. Lähtö oli mahdollista suorittaa laiturilta hyppäämällä tai suoraan vedestä. Ei tarvinnut miettiä kumman vaihtoehdon minä valitsisin. Ei kun molemmat jalat kiinni lautaan ja veteen kellumaan. Nyt oltiin hyvin hyvin kaukana mukavuusalueelta, melko avuton fiilis kun jalat oli kiinni laudassa ja pitäisi vain luottaa siihen, että märkäpuku ja kelluntaliivi pitävät pinnalla. Siinä hetken räpiköityäni sain käännyttyä oikeaan suuntaan ja näytettyä lähtömerkin vaijerin ohjaajalle. Ja sitten mentiin, vaijeri kiristyi ja rupesi vetämään minua eteenpäin. Jotenkuten pääsin hieman pystyyn, mutta ei siinä montaa metriä mennyt kun lauta haukkasi vedenpintaan ja hyvin hallitsemattomasti sukelsin pää edellä veden alle.

Elämä vilahti silmissäni ja olin aivan varma, että hukun. Kaikki röörit täynnä vettä räpiköin ja taistelin elämästäni. Aika tuntui tosi pitkältä vaikka ulkopuolisen silmiin se todennäköisesti oli vain pieni molskahdus ja muutaman sekunnin räpiköinti. Jotenkin ihmeellisesti sain itseni rauhoitettua ja tajuamaan olevani edelleen pinnalla. Taisin sittenkin selvitä! Omaan päähän oli kuitenkin äärimmäisen vaikeaa saada iskostettua, että kellun. Tämän kauhukokemuksen jälkeen lilluin siinä varmaan ainakin viisi minuuttia ja pohdiskelin mitä tekisin. Ensimmäinen ajatus oli, että täältä on päästävä heti pois, takaisin kuivalle maalle. Siinä kuitenkin tarpeeksi pitkään mietittyäni tulin siihen päätökseen, että jos nyt menisin takaisin rantaan en varmasti äskeisen kokemuksen jälkeen uskaltaisi kokeilla tätä enää koskaan uudestaan. Ja olihan siinä ehkä se perus yhteisön painekin. Muutkin olivat onnistuneet, enhän minä voisi huonompi olla.

Ai, että oli niin paras päätös jatkaa! Uusi yritys lähti heti alusta alkaen paremmin käyntiin enkä enää kertaakaan kaatunut hallitsemattomasti. Pääsin pystyssä toiseen päähän järveä. Käännöksessä en vielä onnistunut, koska se on hieman hankalampi näissä vaijeriradoissa, missä tulee pieni viive vetoon kulkusuunnan muuttuessa. Pysähdykset kuitenkin hoituivat hienosti pystyssä pysyen ja hitaasti veteen vajoten. Antti taisi käyttää tästä termiä “patsasvajoaminen”, kun tuulettelin kädet pystyssä onnistumistani. Takaisinpäin tulin myös koko matkan täysin ilman ongelmia ja lopetin vielä fiilistellen tälläiseen “patsasvajoamiseen”. Oli mestarifiilis tuon alun hukkumiskokemuksen jälkeen. Tämä jos mikä oli sitä itsensä ylittämistä, BIG TIME!

Aktiviteetin jälkeen vielä saunottiin ja käytiin kokemuksia läpi, sekä maisteltiin ravintolassa wingsejä ja ranskalaisia.

Wake Valleyssa on mahdollisuus wakeboardingin lisäksi myös kaikenlaiseen muuhunkin toimintaan. Löytyy suppilautaa, savu- ja normisaunaa, paljut, lentopallokenttää, lasten leikkipaikkaa ym. Majoitus teltta-alueella tai asuntoautossa. Myös perustason mökkejä on tarjolla edulliseen hintaan. Ravintola löytyy aivan laiturialueen takaa, jossa on iso terassi järven suuntaan. Wake Valley on monipuolinen paikka, jota voi todella suositella niin lapsiperheille kuin polttariporukoille ja kaikille siltä väliltä. Paikassa on todellakin puitteet kohdallaan. Hinnastot ja muut lisäinfot löytyy helppokäyttöiseltä ja selkeältä nettisivulta.

Käytännön vinkkinä voisin vielä heittää, että sadepäivinä ei ole tungosta, joten ehtii samassa ajassa enemmän ja ainahan voi välissä käydä saunassa lämmittelemässä jos siltä tuntuu. Sää ei ole ratkaiseva tekijä tässä lajissa, wakeboarding onnistuu siis myös Suomen perus kesäsäässä. Lajin oppimiskynnys on myös huomattavasti matalampi kuin esim. lumilautailussa. Ensimmäisten metrien naamalleen sukelluksen jälkeen kun vielä minunlaiseni vesipelkoinenkin uskalsi yrittää uudestaan, niin suosittelen ehdottomasti kokeilemaan lajia.

Tämän hieman ristiriitaisen kokemuksen jälkeen matka jatkui takaisin Tampereen keskustaan jossa pikaisesti kirjauduimme Sokos Hotel Ilvekseen. 18. kerroksen huoneesta avautui huikea näkymä Tampereen keskustaan. Tässä vaiheessa ei kuitenkaan ollut aikaa jäädä ihailemaan maisemia, koska olimme jo hieman myöhässä seuraavasta paikasta.

 

Tampereen Gastropub-kierros

Ohjelma jatkui siis Gastropub-kierroksella, jossa tutustuimme Tampereen moninaiseen gastropub-tarjontaan oppaamme Liisa Tyllilän (Hiking Travel Hit)  johdolla. Tällä “Maista Mansen Maut”-kaupunkikierroksella tutustutaan Tamperelaisiin makuihin paikallisten pienpanimotuotteiden kautta ja joihin yhdistyy Liisan kaupunkiopastukset. Kierros on muuten Visit Finlandin Suomen kulttuurimatkailun kärkituotteeksi valitsema.

Kierros aloitettiin Tampereen Teatterin kivijalassa sijaitsevasta Bookers Express Baarista, jossa saimme maistaa Finlandia sahtia.

Historiatarinointia Laukontorin reunassa.

Siirtymät pubien välillä suoritettiin kävellen. Siinä samalla oppaamme selosti mielenkiintoisia yksityiskohtia Tampereen historiasta.

Bar Inez, espanjalaisiin ruokiin ja juomiin keskittynyt tapasbaari, oli seuraava kohteemme. Kierroksen muihin paikkoihin verrattuna täällä oli harvinaisesti tarjolla myös siiderivaihtoehto. Hanasta löytyi hauskan niminen Tärviö-siideri. Tartuinkin heti siihen tarjoukseen ja valinta oli erinomainen.  Erittäin kuiva omenasiideri mikä ei normaalisti sekään ole suurimpia suosikkejani, mutta Tärviö yllätti iloisesti. Juoman ohessa oli tarjolla myös pientä purtavaa, juustoja, oliiveja ym. Bar Inezin olutvalikoima vaikutti erittäin monipuoliselta ja baaritiskillä olikin suuri osa pulloista hienosti näytillä.

Liisa Tyllilä tarinoi.

Inezistä siirryimme muutaman historiatuokion kautta Tammerkosken toiselle puolelle paikkaan nimeltä Kievari Kahdet Kasvot. Täällä oli naposteltavana suolakurkkuja ja “pärämätsejä”. Saimme maisteltavaksemme myös paljon puhuttua Nordic Breweryn ja saksalaisen Bayerischer Bahnhofin yhteistyönä tehtyä Havu Gose-olutta.

Viimeisenä stoppina kävimme lähes Koskikeskusta vastapäätä sijaitsevassa Gastropub Nordicissa. Siellä saimme maisteltavaksi heidän oman panimonsa American IPAa sekä Brown Alea.

Päivän tämä osuus ei etukäteen juuri mielenkiintoani herättänyt, en nimittäin itse juo ollenkaan olutta. Useampaan otteeseen olen yrittänyt opetella, mutta perusoluen maku ei vaan iske yhtään. Tämän kierroksen aikana tuli kuitenkin huomattua kuinka laaja oluiden kirjo todellisuudessa on. Oluen ystävää ei minusta edelleenkään tullut, mutta suosittelen teitä muitakin ainakin kokeilemaan joskus jotain erikoisolutta, saatatte yllättyä. Omaan makuun näistä oluista parhaiten osui tuo Havu Gose, jonka valmistukseen on käytetty katajan- ja kuusenoksia.

 

Laivalla Viikinsaareen

Päivän viimeisenä ohjelmanumerona oli siirtyminen Viikinsaareen iltaa viettämään. Viikinsaari sijaitsee Pyhäjärvellä noin 20 minuutin laivamatkan päässä Laukontorilta, Tampereen keskustasta. Saareen liikennöi Suomen Hopealinja Oy.

Laiva Viikinsaareen Laukontorilta.

Jo laivassa saimme pientä esittelyä Hopealinjan toiminnasta sekä tarinaa Viikinsaaresta. Suomen Hopealinja Oy on Suomen suurin sisävesivarustamo, joka kuljettaa noin 70 000 matkustajaa vuosittain. Alukset risteilevät Hämeenlinnan, Valkeakosken ja Tampereen välisellä vesialueella.

m/s Tammerkoski Viikinsaaren laiturissa.

Viikinsaareen päästyämme pääsimme tutustumaan pieneen kappeliin ja hienoon vanhaan ravintolaan. Tämän jälkeen siirryimme viettämään iltaa tilaussaunalle. Saunamökille meille oli katettu pöytä koreaksi hyvästä ruoasta ja pääsimme tutustumaan yhteistyökumppaneiden, Hopping Brewster pienpanimon oluisiin sekä Juoma-Agentit Oy:n maahantuomiin mahtaviin viinipikareihin.

9 erilaista Hopping Brewsters panimon olutta siisteine etiketteineen sekä mahdottoman kätevät juoma-agenttien viinipikarit (puna-, róse- ja valkoviini)

Hopping Brewstersin etiketteihin on todella panostettu.

Sauna, laituri rannassa ja etenkin palju olivat mahtava tapa nauttia kesäillasta ja tutustua toisiimme paremmin. Tämän osion rankkaisin ehdottomasti päivän kohokohdaksi, mahtavat puitteet, hyvää seuraa, hauskoja juttuja, valoisa kesäilta ja hieman virvokkeita, mitä muuta ihminen tarvitsee.

Laituri ja palju saunamökin edustalla.

Siinä muutaman tunnin saunomisen ja paljuttelun jälkeen oli aika siirtyä päivän viimeisellä laivalla takaisin Tampereen keskustaan.

Illan viimeinen paluukyyti Viikinsaaresta.

Taivas selkiintyi mukavasti illaksi ja pääsimme nauttimaan kesäillan auringonlaskusta kun palasimme Viikinsaaresta.

Ryhmä rämä

Auringonlasku Hotelli Ilveksen 18. kerroksen huoneesta.

Jatkoimme vielä iltaa hotellihuonebileillä myöhään yöhön. Oli aika huikea päivä, eikä sää sitten kuitenkaan päässyt näyttelemään kovin ratkaisevaa roolia. Seuraavan päivän ohjelmassa oli vielä paljon kivaa, mutta siitä seuraavassa postauksessa, jonka löydät täältä.

 

Yhteistyössä: Wake Valley, Hiking Travel Hit / Liisa Tyllilä, Sokos Hotel Ilves, Suomen Hopealinjat, Hopping Brewsters, Juoma-Agentit.

Katso myös nämä

4 Kommenttia

Teija / Lähdetään Taas elokuu 6, 2017 at 23:53

No hui! En tiedä, saisinko itseni enää tuollaisen sukelluksen jälkeen takaisin laudalle. Mutta varmasti on myös totta, että jos ei heti nouse, ei tule nousemaan koskaan.

Vastaa
10 kutkuttavaa ja koukuttavaa (kesä)tekemistä Tampereella – satoi tai paistoi! | Live now – dream later elokuu 7, 2017 at 09:03

[…] Tampere-vinkit kesälomailijoille Tasty Travelissimo: Suomen kesään sopivaa ohjelmaa Tampereelle Vaihda Vapaalle: Kesäpäivä Tampereella matkabloggaajien kesken Syö Matkusta Rakasta: Ei tehrä tästä ny numeroo, mutta Tampereessa on […]

Vastaa
Puuhapäivä Tampereella - Matkablogi Vaihda vapaalle elokuu 18, 2017 at 20:29

[…] Pientä päänsärkyä oli havaittavissa edellisen illan viinimaisteluiden jäljiltä, kun aamulla piti kymmeneltä taas lähteä liikkeelle. Jälkimmäisen päivän ohjelmassa oli vielä pari mukavaa aktiviteettia ennen kotiinpaluuta. Jos ensimmäisen päivän postaus on vielä lukematta, löydät sen täältä. […]

Vastaa
10 kutkuttavaa ja koukuttavaa (kesä)tekemistä Tampereella – satoi tai paistoi! • Live now – dream later | Matkablogi joulukuu 12, 2017 at 18:45

[…] Tampere-vinkit kesälomailijoille Tasty Travelissimo: Suomen kesään sopivaa ohjelmaa Tampereelle Vaihda Vapaalle: Kesäpäivä Tampereella matkabloggaajien kesken Syö Matkusta Rakasta: Ei tehrä tästä ny numeroo, mutta Tampereessa on […]

Vastaa

Jätä Kommentti