Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Kirjautuminen Pallontallaajien keskustelupalstalle päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Ensitunnelmia Star Clippersin risteilyltä - Matkablogi Vaihda vapaalle
Pallontallaajat.net
Valikko
Etusivu Aasia Ensitunnelmia Star Clippersin risteilyltä

Ensitunnelmia Star Clippersin risteilyltä

Kirjoittanut Elina | Vaihda vapaalle toukokuu 29, 2017
Haluan olla aivan rehellinen. Emme Tomin kanssa kumpikaan ihastuneet Star Clippersiin ensi hetkellä. Se näytti Balin Benoan satamassa jotenkin pienemmältä kuin olimme odottaneet. Purjeet laskettuina se näytti mastojen ja köysien muodostamalta sekasotkulta, eikä ankeahko satama auttanut asiaa. Sisällä meitä odotti kuvista tuttu, merihenkinen ja melko vanhahko sisustus. Paljon tummaa puuta ja tummansinistä. Ei mitään modernia tai raikasta. Hytti tuntui aiempiin risteilijöihin verrattuna pieneltä ja parvekkeen sijasta meillä oli vain pieni pyöreä ikkuna. Ulkokansilta löytyi jo parhaat päivänsä nähneet aurinkotuolit ja pienet uima-altaat. Tiedän meidän olevan jo melko vaativia risteilymatkustajia kahdeksan eri risteilyn kokemuksella ja väistämättä uutta laivaa vertaa aina aiempiin.

 

Vielä seuraavana aamunakaan emme aivan tunteneet olevamme Star Clippersillä kotonamme. Toimimme ohjatun aikataulun mukaisesti: Aamupalalle, pakolliseen turvallisuusharjoitukseen, kapteenin puhe, miehistön esittely jne. Oli meripäivä, joten laivasta poistumista ei ollut tiedossa. Päivä ehti jo iltapäivän puolelle, ennen kuin pääsimme kunnolla laivan keulaan ja siellä se sitten tapahtui. Ihan kunnollinen herääminen ja ihastus.Seilasimme etummaiset purjeet ylhäällä. Tuuli sopivasti ja oli juuri niin lämmin kuin voi Indonesiassa iltapäivällä kuvitella olevan. Merellä ei kuitenkaan ollut ollenkaan liian kuuma. Kiipesimme varovasti laivan keulapuomille ja kohotimme katseet laivan purjeisiin. Huhhuh. Sitä tunnetta on vaikea kuvailla. Sekunneissa iski tajuntaan miksi ihmiset hurahtavat näihin laivoihin ja miksi tälläkin risteilyllä noin puolet matkustajista on jo vähintään toista kertaa Star Clippersin laivan kyydissä. Purjeet ylhäällä seilaava tall ship on nimittäin majesteettinen ja saa tuntemaan itsensä hyvin pieneksi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jalat tutisten liikuimme varovasti keulaan kiinnitetylle verkolle makoilemaan. Suojaverkon alla oli vain tyrskyävät aallot, edessä aava meri ja takanamme uljas purjelaiva. Sillä hetkellä me molemmat olimme myytyjä. Yhteisessä ymmärryksessä tiesimme, että nämä ovat juuri niitä kokemuksia, joiden vuoksi todellakin kannattaa matkustaa maailman ääriin. Tämä oli myös sellainen kokemus, jota isoilla risteilyaluksilla ei pääse kokemaan. Käsittämätöntä oli myös, että saimme olla tuolla laivan keulassa aivan kahden kesken. Tämä on ehdottomasti pienen risteilijän etuja. Juuri sillä hetkellä kukaan muu laivan tämän hetkisistä 105:stä matkustajasta ei halunnut tulla sinne samaan paikkaan. Me kyllä tiesimme jo tuolla hetkellä, että tämä tulisi olemaan sellainen paikka, jossa tulemme viettämään risteilyn aikana vielä monta hetkeä!

 

Hetki yllä olevien selfieiden ottamisen jälkeen alkoi tuulla voimakkaasti ja kova saderintama lähestyi uhkaavasti. Kapteeni nousi kannelle ja ryhtyi käskyttämään laivan henkilökuntaa missä järjestyksessä mikäkin purje laskettaisiin. Jokainen matkustaja joka sattui sillä hetkellä olemaan laivan kannella, seurasi herkeämättä henkilökunnan toimintaa. Star Clippersillä ei ole teatteria, täällä näytökset ovat täysin erilaisia, mutta sitäkin kiinnostavampia.Risteilyisäntä Peter kysyi kaikkien 105 matkustajan ollessa paikalla, että kuinka moni oli ollut aiemmin jollain risteilyllä. Melkein kaikki nostivat käden ylös. Sen jälkeen hän sanoi, että nyt on sopiva aika unohtaa kaikki, mitä olette oppineet aiemmista risteilyistä. Se on aivan totta. Yhtäläisyyksiä muihin risteilyihin toki on, mutta niin on eroavaisuuksiakin. Ei ole reilua verrata purjelaivaa perinteisiin risteilyaluksiin. Nämä ovat kaksi aivan eri asiaa, eikä näiltä voi odottaa samoja asioita. Se on kuitenkin ollut yhteistä kaikilla risteilyillä, että palvelu pelaa ja voi jestas täällä on hyvää ruokaa!

 

Risteilemme yhteistyössä Star Clippersin kanssa.
Risteily jatkuu ja niin jatkuvat postauksetkin.
Pysy mukana:

Katso myös nämä

19 Kommenttia

Kthetraveller toukokuu 29, 2017 at 08:24

IHANA!Täytyy myöntää, että pikkuinen laiva ja parvekkeettomuus vaatisi minullakin aluksi totuttelua, mutta varmasti olisin sen jälkeen samoilla fiilareilla kun te. Kiitti postauksesta, on sitä odoteltu 🙂

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle toukokuu 30, 2017 at 08:56

Huippua kuulla, että postaus oli oikein odotettu! Kyllä tämä on tosi erilaista risteilyä kuin suurilla risteilijöillä, joten varmasti sinulla, vielä suurempana risteilykonkarina voisi olla totuttelemista. Tämä vaatii vain erilaisen asennoitumisen ja eri asioista nauttimista. 🙂

Vastaa
Teija / Lähdetään Taas toukokuu 29, 2017 at 09:11

Alkaa kuulostaa houkuttelevalta! Keinuuko tuo laiva paljon? Eli voiko tällainen herkästi merisairas lähteä tuollaiselle risteilylle?

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle toukokuu 30, 2017 at 09:00

Itsekin vähän jännitin tulenko täällä merisairaaksi, koska Alaskan risteilyllä se paha olo keinumisen seurauksena iski ensimmäistä kertaa. Lähdön hetkellä minulla olikin melko jännät paikat sillä tämä laiva todellakin keinuu huomattavasti enemmän kuin isot risteilijät. Purjelaiva tuntuu kuitenkin keinuvan enemmän vaakasuunnassa ja pienempää liikettä, kun taas itselleni vaaditaan merisairaaksi tulemiseen ilmeisesti enemmän sellaista pituussuunnassa tapahtuvaa laajempaa keinumista. Riippuu siis varmasti siitä kuinka herkästi merisairaaksi tulee, mutta ainakaan itse en ole kärsinyt täällä keinumisesta. Jos sitä ei kestä yhtään, niin en voi kyllä valitettavasti suositella. 🙁

Vastaa
Sanna I Siveltimellä toukokuu 29, 2017 at 09:15

Oih! Kyllä mun silmään näyttää oikein ihanalle! 🙂
Mulla kesti Australiassa ekan yön verran rakastua meidän Solway Lass-purjeveneen elämään, mutta sen jälkeen ei olisikaan ihan heti halunnut palata takaisin maihin. Ja ihan totta, että ei ole reilua verrata purjevenettä perinteisiin risteilyaluksiin. Purjeveneily on kuitenkin ihan oma elämäntapansa ja veneet asettaa omat rajallisuudet mutta myös mahdollisuudet. Myötäisiä tuulia ja huippua loman jatkoa!

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle toukokuu 30, 2017 at 09:01

Kiitos! Kyllä täällä on jo ehditty ihastua purjehtimiseen, vaikka tämä onkin aika kaukana sellaisesta pienemmästä purjeveneestä. 😀 Voisin kyllä ihan koska tahansa lähteä Austraaliaankin purjehtimaan!

Vastaa
Lotta | Watia.fi toukokuu 29, 2017 at 10:40

Vau, on tuo kyllä upee! Mä en ole koskaan käynyt niillä valtavilla risteilijöillä, mutta lähtisin mieluummin tällaiselle purjehdukselle. Sellaiset pienet purjelaivat vähän jännittää, mutta tall ship olisi just magee. Ai että, vielä joskus! <3

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle toukokuu 30, 2017 at 09:03

Kiva kuulla, että tykkäät! Täällä laivalla ei kyllä tarvitse jännittää ollenkaan. Henkilökunta vaikuttaa niin pätevältä, että yön nukkuu oikein makeasti. 🙂

Vastaa
Rva Kepponen toukokuu 29, 2017 at 13:15

Kuulostaa ihanalle!
Minuakin jännittäisi, että tuleeko tuollaisella laivalla helposti merisairaaksi?

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle toukokuu 30, 2017 at 09:04

On tämä kyllä siistiä! Teijalle tuossa ylempänä vastailinkin laajemmin, mutta ainakaan itse en ole tullut merisairaaksi pienestä keikutuksesta huolimatta. Kyllä tämä isoja risteilijöitä enemmän keinuu. Onneksi täällä on ollut suht tyynet vedet.

Vastaa
Johanna @ Out of Office toukokuu 29, 2017 at 16:07

Ihanalta näyttää! Heti alkulauseita lukiessa tuli mieleeni ettei todellakaan ole reilua verrata toisiinsa oikeaa purjealusta – ja kelluvaa hotellia.

Tuollaisessa ympäristössä joutuu kenties antamaan hiukan nuhjaantumistakin anteeksi, noissa olosuhteissa kaikki ei voi olla ihan vimpan päälle. Pakko kuitenkin sanoa, että nuo muoviset aurinkotuolit tuolla kannella ovat kyllä jonkin sortin tyylirikko 😉

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle toukokuu 30, 2017 at 09:07

Haha! 😀 Minäkin toivoisin kovasti, että aurinkotuolit voitaisiin päivittää 2000-luvulle. Mutta ei tosiaan voi vertailla purjelaivaa ja isoja risteilijöitä. Tämä on ihan oma lajinsa. Pienessä laivassa on paljon hyviä puolia, mutta niin on kyllä isossakin. Nyt ollaan täällä kyllä enemmän kuin tyytyväisiä!

Vastaa
Susanna toukokuu 29, 2017 at 16:25

Upea kokemus varmasti – on vaikuttava tänne kotipöydänkin ääreen asti 🙂

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle toukokuu 30, 2017 at 09:08

Kiva kuulla! Kyllä tämä on ihan mieletön kokemus. 🙂

Vastaa
Katinka toukokuu 29, 2017 at 17:27

Varmasti upea kokemus! Minä ainakin olisin halunnut olla mukana. Kiitos tästä merimatkasta <3.

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle toukokuu 30, 2017 at 09:10

Kiva kun olet mukana siellä ruudun toisella puolella. Ehkä joku kerta vielä ihan samanlaisen laivan kyydissäkin! 😉

Vastaa
Sandra / Terveiset päiväntasaajalta toukokuu 30, 2017 at 10:05

Mahtavaa! ^_^ Tuo verkko oisi munkin lemppari paikka 😀

Vastaa
Eulàlia Cabana kesäkuu 12, 2017 at 07:16

hi!
we are from the Catalan tourism board, would you be kind to send us your email adress.
thank you so much in advance!

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle kesäkuu 12, 2017 at 18:56

Sure! Message sent. 🙂

Vastaa

Jätä Kommentti