Lisätietoa Afrikannorsun tilanteesta voit lukea esimerkiksi WWF:n sivuilta.
Sarvikuonojen turvasatama
Lion Sandsin alue sijaitsee aivan Krugerin kansallispuiston Skukuzan pääleirin läheisyydessä, joka on myös sarvikuonojen suojelun pääkeskus. Sarvikuonojen hyväksi yritetään tehdä niin paljon kuin mahdollista ja näimme ja kuulimmekin molempina iltoina helikopterin lentelevän ympäriinsä ja tarkastelevan aluetta mahdollisten salametsästäjien varalta. Salametsästysongelma onkin keskittynyt enemmän syrjäisille alueille, joita ei ole niin helppoa valvoa. Vuonna 2016 Krugerin kansallispuistossa salametsästettiin 662 sarvikuonoa (lähde). Määrä lähti vihdoin laskusuuntaan monen vuoden nousun jälkeen ja toivottavasti se laskisi entisestään tämän vuoden aikana.
Viimeiset villikoirat
Mitä meille jää jäljelle, jos eläimet menetetään?
Suomesta käsin Afrikan eläinten suojelutyön tukeminen voi tuntua melko kaukaiselta ajatukselta, jos ei ole koskaan edes käynyt Afrikassa. Mikäli jotain haluaa tehdä, voi kuitenkin lahjoittaa rahaa esim. WWF:n tai African Wildlife Foundationin kautta. Me olemme pyrkineet kantamaan oman osamme näiden eläinten suojelutyön hyväksi maksamalla kansallispuistomaksuja, lahjoittamalla paikan päällä rahaa sarvikuonojen suojeluun sekä ostamalla Krugerin myymälöistä tuotteita, joista saadut tuotot ohjataan suojelutyöhön. Menemällä paikan päälle voit vaikuttaa.
9 Kommenttia
Onpas nuo tosiasiat surullista luettavaa. Toivottavasti tilanteet muuttuu ja eläinten salametsästys saadaan kitkettyä pois.
Itselläni on unelmana päästä katsomaan safarille eläimiä vielä kun se on mahdollista. Ehkä joku päivä 🙂
https://faijahommia.fi/
Toivottavasti tähän tosiaan saataisiin muutos. Valitettavasti ongelma taitaa olla olemassa niin kauan kuin kiinalaiset uskovat sarvikuonon sarven parantavan ties mitä kaikkea ja norsun torahampaat on materiaalia, jonka katsotaan olevan kultaakin parempi sijoituskohde. 🙁
Toivottavasti pääset toteuttamaan unelmasi safarista vielä joku päivä, ja miksipä et pääsisi. 🙂
Tuntuu niin pahalta, että joku katsoo asiakseen tappaa näitä kauniita, ylväitä eläimiä. Millä oikeudella?
Moni asia on muuttunut eläinten suhteen sitten lapsuudenpäivien. Esimerkiksi eläintarhat eivät tänä päivänä enää tunnukaan niin hyvältä idealta. Lukita nyt vapaana syntyneet eläimet pieneen häkkiin ihmisten töllisteltäviksi.
No sepä juuri, että millä oikeudella. Yleensä ei millään oikeudella, vaan näitä eläimiä tapetaan laittomasti. Eläintarhat ei tosiaan tunnu enää itsestänikään niin kivalta jutulta kuin vielä vaikka kymmenen vuotta sitten, eikä niissä enää tule käytyä.
Me ollaan menossa syyskuussa ekalle safarimatkallemme Afrikkaan ikinä, ja ainakin tällä erää ajatuksena on, että liikkuisimme Krugerissa omalla vuokra-autolla. Onko sinulle hyviä vinkkejä eettiseen omatoimilomailuun tuolla? T. Katariina (www.maisemajahdissa.fi)
On! Yritän kirjoitella lähiviikkoina ihan oman postauksen Krugerissa autoilusta, majoituksista yms. Se on sen verran pidempi juttu, ettei ihan yhteen kommenttiin mahdu. 😀 Ihana reissu teillä on tulossa!
Upeita kuvia jälleen!
Eläinlajien sukupuuttuun kuoleminen on kyllä ahdistavaa ja niin surullista. Toivottavasti suojelutoimet vahvistuisivat ja kääntäisi tilanteen paremmaksi.
Kiitos! Sitä tosiaan pitää vain toivoa, että suojelu auttaisi, eikä olisi vielä liian myöhäistä.
Tärkeää asiaa! Meillä on tuo seuraava, hyvin eläinrakas sukupolvi onneksi huomattavasti tiedostavampaa kuin itse olimme alle teini-ikäisenä, ja ehkä heissä on tulevaisuuden toivo.