Pallontallaajat.net
Valikko
Etusivu Uncategorized Unelmien Afrikka

Unelmien Afrikka

Kirjoittanut Elina | Vaihda vapaalle maaliskuu 13, 2017
10 päivän Etelä-Afrikan matka on nyt ohi ja olemme taas kotona. Eilen aamulla Johannesburgin hotellissa mietin jo lähes lopussa olevaa, kolmatta Afrikan matkaamme. Mieleeni tulvahti, etten olisi vielä 10 vuotta sitten uskonut, että elämäni voisi olla tälläistä. Lapsesta asti olen ollut äärettömän eläinrakas, katsonut kaikki eläinohjelmat, lukenut eläinkirjoja, minulla on ollut lemmikkeinä jyrsijöitä, kaneja ja viimeisen 20 vuoden ajan koiria. Haaveilin aina nuorena Afrikan safareista ja kaikenlaisten villieläinten näkemisestä maailmalla. Jotenkaan en silti nuorempana uskonut, että nämä haaveet olisivat oikeasti toteutettavissa. Nyt tuntuu, että elän unelmaani. Afrikkaan tai muualle maailman upeisiin paikkoihin matkustaminen ei ole mitenkään mahdottomuus, vaan täysin toteutettavissa oleva asia tavalliselle työssäkäyvälle aikuiselle. Se ei ole edes erityisen kallista.
Hotellin seinällä olevassa tekstissä luki jotain sen suuntaista kuin “tee elämästäsi sellainen kuin haluat sen olevan” ja toisessa taulussa, että “tee asioita, jotka tekevät sinut onnelliseksi”. Afrikan matkalla tunsin taas kerran suunnatonta onnellisuutta. Matkustaminen ja etenkin villieläinten näkeminen luonnossa, vapaana tekee minut onnelliseksi. Tomi on minut tähän jatkuvaan matkustamiseen opettanut ja voin sanoa olevani onnellisempi kuin koskaan ennen. Tällä hetkellä ei ole edes matkan jälkeistä masennusta havaittavissa, koska seuraavat matkat on jo tiedossa. Tämä elämäntyyli sopii meille molemmille ja me nautimme elämästä juuri tälläisenä.

Safareihin ja eläimiin ei kyllästy

Etukäteen mietin olisiko virhe lähteä uudelleen Krugerin kansallispuistoon, kun edellisestä kerrasta oli vain reilut kaksi vuotta. Tomiakin joutui vähän aikaa suostuttelemaan. Jälkikäteen voimme kuitenkin todeta, että päätös oli aivan oikea. Meillä oli aivan huippu loma ja olemme olleet taas onnemme kukkuloilla. Ei safarimatkailuun voi kyllästyä. Ei haittaa, vaikka paikka on sama, koska eläinten kanssa kaikki kuitenkin muuttuu. Puhvelilauma tulee vastaan eri paikassa kuin edellisellä reissulla ja leopardi voi vilahtaa tien yli milloin vain. Safarilla ajelu on yhtä jännitystä koko ajan, koska milloinkaan et voi tietää, mitä seuraavan mutkan takaa tulee vastaan.
Vietimme viikon eläinten keskellä ajellen ja jaksoimme katsella eläinten touhuiluja viimeisenä päivänä aivan yhtä ihastuneena kuin ensimmäisenäkin. Oikeastaan viimeisenä päivänä katselussa oli jopa vieläkin suurempaa hartautta, koska tiesimme, ettemme tulisi näkemään ruohoa maasta nyhtävää norsua tai lehtiä puiden oksilta hamuavaa kirahvia taas pitkään aikaan. Ja minulle pitkä aika tarkoittaa jo yhtä vuotta. Koska kyllä Afrikkaan on päästävä taas pian uudelleen. Sitä ennen koluamme kuitenkin vähän muitakin maanosia. 

Etelä-Afrikka on helppo ja monipuolinen matkakohde

Siinä missä eläimet ihastuttavat, niin jaksaa kyllä Etelä-Afrikkakin miellyttää edelleen näin kolmannellakin kerralla. Eikä tämä varmasti viimeiseksi vierailuksi tuossa monipuolisessa maassa jäänyt. Etelä-Afrikka on meidän mielestämme helppo matkailukohde. Afrikan maaksi kaikki on toimivaa ja suhteellisen länsimaalaista. Tiet ovat hyvässä kunnossa ja hyviä ravintoloita on helppo löytää. Ei ole pelkoa ruokamyrkytyksestä, eikä tarvitse vetää kehitysmaaraivareita. Kellokin on ihan samassa ajassa kuin Suomessa, joten kumpaankaan suuntaan matkustettaessa ei tarvitse potea jetlagia. 
Toki Etelä-Afrikassa on omat haasteensa. Maan poliittinen tilanne ei ole ihan yhtä hyvällä tolalla kuin Mandelan aikana ja maa on melko väkivaltaisessa maineessa. Me olemme kuitenkin tunteneet siellä aina olomme ihan turvalliseksi, kun noudattaa tervettä järkeä. Tosin paluumatka Krugerista Johannesburgiin ei ollut kaikkein mukavin, kun lähtömme hieman viivästyi (eläinten vuoksi luonnollisesti) ja ajelimme viimeiset pari tuntia pimeää moottoritietä pitkin. Silloin koloistaan tuntui kaivautuneen kaikki epämääräiset kuljettajat, joista osa ajoi 40 vuotta vanhoilla, täysin pimeillä autoilla hätävilkut päällä 60 km tuntivauhtia ja samaan aikaan bemarikuskit paahtoivat toista kaistaa 160 km tunnissa. Päivisin liikenne on ollut huomattavasti hillitympää ja jos vasemmanpuoleista liikennettä ei pelkää, maa sopii todella hyvin roadtrippailuun. 
Millainen meidän loma sitten olikaan? Se oli kaikkea tätä:
Aikaisia herätyksiä ja auringonnousuja.
Norsuja keskellä tietä.
Eläinlapsukaisia tekemässä kaikkea hölmöä.
Lintuja, joiden olemassaolosta emme olleet aiemmin tienneetkään.
Hieman luksusta, kiitos yhteistyöstä Lion Sands Game Reservelle.
Neljä safariajelua yksityisellä alueella Krugerin kansallispuiston sisällä.
Satoja kilometrejä omatoimista ajelua eläinten keskellä vuokra-autolla.
Savannia ja pusikkoa. Pitkää heinää ja vehreyttä sadekaudella.
Tulvien vuoksi suljettuja teitä.
Miljoona impalaa.
Lukemattomia kirahveja ja seeproja.
Suloisia, mutta pirullisia apinoita läheltä ja kaukaa.
Unohtumaton kohtaaminen kissapedon kanssa pimeällä.
Koiraeläimiä.
Kaksi hyvin onnellista matkaajaa.
Vieläkö jollekin jäi epäselväksi, miksi Afrikkaan kannattaa matkustaa? 🙂

Seuraa blogia:

Katso myös nämä

27 Kommenttia

Ansku BCN maaliskuu 13, 2017 at 17:39

Minä niin haaveilen pääseväni safarille uudestaan! Olin elämäni ainoalla safarilla Masai Marassa liian kokematon ja liian nuori saadakseni siitä kaiken irti, koti-ikäväinenkin, kun olin ensimmäistä kertaa 3 kk reissussa, ja sain Masai Marasta vielä malarian mukaani lääkkeistä huolimatta. Myöskään minulla ei ollut kunnon kameraa silloin viime vuosituhannella, eli kuvamuistotkin ovat ihan surkeita :D. Mieheni ei ole koskaan käynyt Afrikassa, eikä ole kauhean innostunut, mutta kyllä minä hänen päänsä vielä käännän ja joskus me vielä menemme bongailemaan eläimiä!

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle maaliskuu 13, 2017 at 18:13

Voi miten harmi, ettei Masai Maran reissu mennyt putkeen ja vaikka olisikin mennyt, niin safarille voi aina mennä uudelleen ja uudelleen. Valokuvat on kyllä itselle ainakin tosi tärkeitä, joten hyvä kamera (ja linssi) merkitsee myös paljon. Toivottavasti saat miehesi suostumaan. Hän ei selvästikään tiedä, mistä jää paitsi. 😀

Vastaa
Laura / Irtiottoja maailmalle maaliskuu 13, 2017 at 17:40

Vaikuttaa kyllä, jälleen kerran, niin upealta Afrikan reissulta! Täällä järjettömän Afrikka-kaipuun kourissa teidän kuvat on kyllä ollut sekä myrkkyä että aiheuttanut paljon ihastuneita huokauksia!

Mä kaavailen jo syksylle reissua Krugeriin, joten jään innolla kyllä odottelemaan reissun muitakin juttuja. 🙂

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle maaliskuu 13, 2017 at 18:15

Wau! Te ette kyllä sitten paljoa aikaile seuraavan Afrikka-reissun kanssa. 😀 Olen kyllä muillekin sanonut, että jos vaan eläimistä ja safareista tykkää, niin Afrikkaan jää kova kaipuu ja sinne haluaa palavasti takaisin. En siis ihmettele yhtään! Toivottavasti saat aiemmista ja tulevista postauksista hyviä vinkkejä Krugeriin. 🙂

Vastaa
Laura / Irtiottoja maailmalle maaliskuu 13, 2017 at 20:37

No, tuo parisuhteen toinen osapuoli reissaa tuolla aika paljon (on paraikaakin Johannesburgissa), että nyt on sellainen fiilis, että jos en muuten sinne pääse, niin lyöttäydyn vaikka väkisin matkaan 😀 Mutta joo, mä innostuin kyllä ehkä vähän liikaakin ja olen tainnut teidänkin Krugerin jutut lukea jo muutamaan kertaan läpi. Saa nähdä laantuuko innostus toisen reissun jälkeen sit normaalille tasolle, vai jäänkö mä ikuisesti potemaan Afrikka-huumaa.

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle maaliskuu 14, 2017 at 18:57

Toivotaan, että sun innostus palautuu normaalille tasolle, koska toisinaan tämä vakava Afrikka-huuma on jo vähän rasittavaa. 😀 Minä puolestani lueskelen tarkkaan teidän Namibia-postauksia. 😉

Vastaa
Maarit maaliskuu 13, 2017 at 19:08

Arvasin, että kyllä teidän reissusta hyvä tulee. Ollaan mietitty samaa, että safarille voi sinänsä lähteä milloin vaan uudelleen, kun eläinkohtaamiset on aina erilaisia kuin ennen koetut. Toisaalta kaipa muutkin kohteet voi yllättää vaikka menisi tismalleen samaan paikkaan, jos valitsee vaikka eri vuodenajan. Olipas muuten upea tuo auringonnousukuva!

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle maaliskuu 14, 2017 at 19:00

Kyllä tästä reissusta tosiaan tuli hyvä. Vieläkin hymyilyttää. 😀 Me ollaan muutamissa muissakin kohteissa käyty jo useampaan otteeseen ja ainahan niissä jonkin verran eroa on. Ei se ole ollenkaan huono juttu palata hyviin paikkoihin uudelleen. 🙂

Vastaa
Laura/ My post-University life maaliskuu 13, 2017 at 19:45

Etelä-Afrikka on ihana, ei siitä pääse yli eikä ympäri 🙂 Aivan mahtavia kuvia taas kerran ja vaikuttaa aivan ihanalta lomalta. Luen muuten tällä kertaa kirjaa "101 Kruger Tales" (Jeff Gordon), sinäkin saattaisit tykätä siitä! Hauskoja kertomuksia eläinkohtaamisista Krugerissa 🙂

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle maaliskuu 14, 2017 at 19:02

Ihanaa, kun muutkin ovat ymmärtäneet Etelä-Afrikan ihanuuden. 🙂 Pyörittelin itseasiassa tuota kirjaa Krugerin myymälöissä pariinkin otteeseen ja nyt jo vähän harmittaa, etten ostanut sitä!

Vastaa
Rva Kepponen maaliskuu 13, 2017 at 20:32

Voi miten upeita kuvia jälleen! Safarikuumeeni sen kuin kasvaa. Seura puuttuu edelleen, mutta voisinhan ostaa jonkun valmiin paketin Johannesburgista yhdelle.

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle maaliskuu 14, 2017 at 19:03

Tämä blogi saattaa nyt tosiaan hieman kasvattaa safarikuumetta monen postauksen verran. Onneksi on tosiaan mahdollista buukata myös tuollainen valmis paketti, jos muuta perhettä on mahdoton saada reissuun mukaan.

Vastaa
Pinkkis maaliskuu 14, 2017 at 08:44

Kylläpä oli odotettu postaus 😀 Mä oon luvannut tuolle sulhasentekeleelle että kunhan toi syksyn häämatka saadaan alta pois niin seuraava pitempi reissu suuntautuu jonnekin muualle ku jenkkeihin – Afrikka, Aasia tai Australia ois herran toiveissa. Saapa nähdä mihin näistä päädytään.
Upeita kuvia ja innolla ootellaan seuraavia postauksia!

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle maaliskuu 14, 2017 at 19:06

Ääni sekä Afrikalle että Australialle! 😀 Tosin saatan seuraavan kaukomatkan jälkeen suositella sitä Aasiaakin. 😉 Mutta eläinten ystävälle Afrikka ja Aussit on ehdottomasti upeita kohteita. Afrikassa eläimiä on vielä vähän helpompi nähdä luonnossa. Ausseissa taas ne kohtaamiset on erilaisia, koska eläimet on vaarattomampia (käärmeitä ja hämppiksiä lukuunottamatta, mutta niitä on Afrikassakin).

Vastaa
Marika maaliskuu 14, 2017 at 15:45

Voi ihanuus, mitä kuvia! Kyllä on odotettu näitä Afrikan kuvia ja kirjoituksia ja täytyy sanoa, että alkaa se mieli itsellänikin haluta tuonne Safarien suunnalle Afrikkaan. Kivaa kun olette takaisin, täällä kovasti jo odotetaan seuraavia matkatarinoita!

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle maaliskuu 14, 2017 at 19:07

Eikä! Olenko mä saanut jo sinutkin kiinnostumaan Afrikasta. :O Anteeksi ja voi miten ihanaa! 😀

Vastaa
Taru maaliskuu 15, 2017 at 13:11

Voi eiii… 🙂 Meille on nyt syksyks varattu safarille tollanen luksus-lodge ja kolme kokonaista päivää. Koko matka on jotenkin niin uskomaton, että en edes uskalla alkaa haaveilemaan ja suunnittelemaan kun pelkään että jotain tapahtuu eikä me päästäkään sinne… Sellanen liian hyvä ollakseen totta -fiilis. Mutta kyllä nämä sun postaukset tulen lukemaan todennäköisesti useampaan kertaan 🙂

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle maaliskuu 16, 2017 at 15:44

Oi miten ihanaa! Kyllä te pääsette ja siitä matkasta tulee unohtumaton. 🙂 On huippua, kun on mitä odottaa.

Vastaa
Susanna/Matkapatonki maaliskuu 15, 2017 at 19:37

Voi kuinka ihanalta teidän reissu kuulostaa! Ja aivan mahtavia kuvia, kuten aina!
Eläinrakkaana mullekin monet unelmien matkakohteet ovat sellaisia, joissa pääsisin näkemään "villiä" luontoa; eksoottisia eläimiä oikeissa elinympäristöissään. Ja kuten sanoit, onneksi nykypäivänä matkustaminen on helppoa ja suhteellisen edullistakin. Kaikki unelmat ovat siis toteutettavissa 🙂

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle maaliskuu 16, 2017 at 15:46

Todellakin moni unelmista on toteutettavissa. En uskaltaisi ehkä sanoa, että ihan kaikki 😀 mutta todella useat kylläkin. Eläimiä on vaan ihan parasta nähdä omassa elinympäristössään!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta maaliskuu 16, 2017 at 07:03

Tuo on täydellinen elämänasenne :). Hyvä te! Pikkuhiljaa alan itsekin lämmetä ihan tosissaan safari-ajatukselle, kun katselen teidän kuvianne ja luen postauksia :).

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle maaliskuu 16, 2017 at 15:47

Elämästä pitää nauttia. 🙂 Safarit voi todellakin toteuttaa luksusmatkailuna, joten sopisi varmaan sullekin!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta maaliskuu 16, 2017 at 18:41

Todellakin pitää :)! Ehdottomasti toteutetaan luksusversiona sitten, kun päätetään lähteä safarille. Tiiallehan tuo on ollut unelma jo vuosikausia, mutta itse vasta pikkuhiljaa lämpenen ajatukselle :P.

Vastaa
Katja/Jumalainenseikkailu maaliskuu 16, 2017 at 09:42

Ihania kuvia Afrikasta! Oma matkani sinne odottaa vielä sopivaa aikaa, haluan viipyä vähintään kuukauden reissussa. Mutta yhtä asiaa mietin lueskellessani tarinoita safareilta, eikö kukaan muu kuin minä huolestu näiden eläinten puolesta? Oma safarini Intiassa innoitti ryhtymään heti tiikerikummiksi ja Intiassahan villieläinten tilanne on aika hyvä. Afrikassa näitä tapetaan kovaa kyytiä.En tahtoisi olla ilonpilaaja, mutta nämä ihanuudet tarvitsevat apua 🙂

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle maaliskuu 16, 2017 at 15:51

Kuukausi Afrikassa olisikin tosi mahtava juttu ja varmaan vielä pidempikin aika siellä vierähtäisi ihan helposti.

Olen kirjoittanut itseasiassa paljonkin eläinten vaikeasta tilanteesta Afrikassa. Kirjoituksia löytyy niin leijonista, sarvikuonoista, norsuista kuin vapaaehtoisena työskentelystäkin. 🙂 Ne postaukset löytyy: http://www.vaihdavapaalle.fi/search/label/El%C3%A4inten%20suojelu

Vastaa
Annika - Tarinoita Maailmalta maaliskuu 16, 2017 at 14:30

Siis ihan mieletön! Seurailinkin Instassa teidän reissua ja olis kyllä ihana käydä itsekin samantyyppisellä reissulla..!

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle maaliskuu 16, 2017 at 15:53

Oli kyllä taas ihan mieletöntä! Tykkäisit varmasti. 🙂 Vähän nihkeästi saatiin reissun aikana kuvia instaan, kun ainoa kunnollinen netti oli reissun aikana Lion Sandsissa, joten kuvia on tulossa paljon lisää tällä tavalla takautuvasti.

Vastaa

Jätä Kommentti