Pallontallaajat.net
Valikko
Etusivu Uncategorized Banffin kansallispuiston turkoosit vuoristojärvet

Banffin kansallispuiston turkoosit vuoristojärvet

Kirjoittanut Elina | Vaihda vapaalle syyskuu 18, 2016
Turkoosina kimmeltävä järvi vuorten syleilyssä on sellainen näky, josta ei voi olla nauttimatta. Tälläisiä järviä löytyy Kanadan Kalliovuorilta Banffin kansallispuistoista useita ja ne vetävät ihmisiä puoleensa magneetin lailla. Meilläkin ne olivat päällimmäisenä näkynä mielessä, kun suunnittelimme paluuta noihin upeisiin maisemiin. Ensimmäinen kokonainen päivä Kanadassa menikin pitkälti järveltä toiselle ajellessa ja niiden kauneutta huokaillessa. Tästä postauksesta löytyvät ne suosituimmat ja kenties myös hienoimmat.
Matkakohteena Banffin kansallispuisto on helppo. Sijainti on kätevä, koska Calgaryn lentokentältä Banffin kylään on matkaa vain 145 kilometriä. Suurin osa matkasta on moottoritietä. Kirkkaalla säällä vuoret näkyvät jo Calgarysta asti ja jo matkalla saa siksi ihastella upeita maisemia. Kansallispuistoon on sisäänpääsymaksu 9,80 CAD (tämän päivän kurssilla 6,60 €) / vuorokausi. Hieman halvemmaksi tulee, jos
on alle 16-vuotias, yli 65-vuotias tai matkustaa 3-7 hengen ryhmässä. Matkusti sitten miten vain, ei tuo maksu ole päätähuimaava, kun sillä pääsee niin kauniisiin maisemiin.

Banffin oma järvi – Lake Minnewanka

Ensimmäinen järvi, jonne kansallispuistoon päästyämme suuntasimme, oli Lake Minnewanka. Se sijaitsee lähimpänä Banffin kylää (joka on oikeasti pieni kaupunki). Samalla se on koko Kalliovuorten suurin järvi 21 kilometrin pituudellaan. Me näimme siitä vain hyvin pienen osan, joka on nähtävissä järven ohitse kulkevalta tieltä. Järvelle olisi mahdollista mennä myös veneajelulle, mutta meillä oli muita suunnitelmia päivän varalle, joten jätimme veneilyt välistä ja tyydyimme ihastelemaan kimmeltävän turkoosia järveä rannalta käsin. Lake Minnewankalla oli rauhallista sen jälkeen, kun yksittäinen turistibussi oli kaahannut tiehensä aasialaiset mukanaan. Saimme olla rannalla kahden kesken ja nautimme maisemasta täysillä.
Ajelimme eteenpäin järven rantaviivaa pitkin ja tulimme järven poukamaan, jota kutsutaan Two Jacks Lakeksi, siitäkin huolimatta, että se on samaa järveä. Parkkeerasimme auton suojaisaan paikkaan ja pidimme evästauon. Olimme käyneet ostamassa viiden kilometrin päässä sijaitsevasta Banffista eväitä ruokakaupasta, koska halusimme syödä maisemista nauttien, emmekä ravintolassa aikaa tuhlaten. Alue tunnetaan myös hyvänä eläinten bongauspaikkana ja meillä olikin toiveena nähdä joitain villieläimiä rannan tuntumassa. 
Valitettavasti lähin eläinhavaintoa vastaava näky oli yllä oleva kyltti, jossa varoitellaan susista. Ne olivat viime aikoina osoittaneet turhan rohkeaa käyttäytymistä ja lähestyneet ihmisiä paikoissa, joissa ne ovat päässeet käsiksi jätteisiin.

Sinistäkin sinisempi Lake Moraine

Banffista noin 40 kilometriä pohjoiseen sijaitsee kaksi uskomattoman värikästä järveä, jotka ovat valokuvaajan unelmia. Näistä järvistä on etenkin instagramissa mielettömät määrät kuvia, eikä ihme, ne ovat todella kauniita. Toinen järvistä on Lake Louise ja toinen hieman tuntemattomampi on Lake Moraine. Tämä jälkimmäinen järvi on sinisempi kun taas Lake Louise on vihreämpi. Molempien järvien väritys on kuitenkin niin hieno, että ne vetävät puoleensa valtavat määrät turisteja. Ei siis kannata unelmoida ihastelevansa näitä järviä ylhäisessä yksinäisyydessä, ellei ole valmis vaeltamaan toiselle puolelle järveä. Siihen taas liittyy omat haasteensa.
Jos Moraine Lakea haluaa ihastella hieman maantasoa korkeammalta, alla olevassa kuvassa näkyvän kivikasan päälle pääsee kiipeämään ja monet sen tekevätkin. Kivikasan takaosasta löytyy ihan kelvolliset portaat ja iso osa turisteista sinne kipusi. Me mukaanlukien. Tuolta korkealta aukeaa yksi Kanadan kuvatuimmista paikoista. Valley of the ten Peaks on ollut 1960- ja 1970-luvulla kuvattuna Kanadan kahdenkymmenen dollarin setelissä. Tänä päivänä tuo maisema taitaa kuitenkin useimmiten koreilla sosiaalisessa mediassa.
Tietenkin siinä vaiheessa, kun pääsimme perille ja saimme raivattua itsemme reunalle, jotta kuvissa ei näkyisi miljoonaa muuta turistia, meni aurinko pilveen.
Pakkohan meidänkin oli kaivaa selfietikku esille ja ottaa muutamia turistipönötyskuvia.
Joskus vielä olisi mukava viettää yksi yö Lake Morainella sijaitsevassa lodgessa, jolloin voisi viettää siellä kaikessa rauhassa aikaa ja kuvata sekä auringonlaskun että nousun. Alla olevassa kuvassa näkyy millaisesta alueesta on kyse. Järvi itsessään on merenpinnasta laskettuna 1885 metrin korkeudessa ja sitä ympäröivät huiput kohoavat yli kolmen kilometrin.
Entäs sitten se vaeltaminen rauhallisemmille paikoille? Sen kanssa kannattaa olla suhteellisen varuillaan. Alueella oli nimittäin suhteellisen raju karhuvaroitus. Vaellus tällä alueella oli sallittua vain vähintään neljän hengen ryhmässä ja etäisyyttä muihin vaeltajiin ei saanut jättää kolmea metriä enempää. Ja noudattivatko kaikki tätä varoitusta?! Voitte ihan itse päätellä alla olevasta kuvasta…

Turkoosinvihreä Lake Louise

Lake Louise oli syynä siihen, miksi alunperin reilut kolme vuotta sitten menimme Banffiin. Olin nähnyt siitä kuvia ja tiesin heti haluavani sinne. Jo ensimmäisellä kerralla paikan turistisuus yllätti, mutta järven ja alueen kauneutta se ei silti vähennä. Lake Louise on se paikka, jonne kaikki turistibussit ajavat (ne eivät saa ajaa Moraine Lakelle). Samoin sinne suuntaavat kaikki omalla autolla liikkeellä olevat ja suuret parkkipaikat pullistelevat niin pahasti, että autoja on parkkeerattu tien varteen satoja metrejä ennen järveä. Kaikesta ihmispaljoudesta huolimatta Lake Louise on näkemisen arvoinen, enkä jättäisi sitä missään tapauksessa välistä, jos Banffin alueella vierailee. Väenpaljoutta pääsee sivummalle pakoon, enkä nähnyt täällä karhuvaroituksia.
Lake Louisen rannalla on hulppea viiden tähden Fairmont Chateau hotelli, jonka tiloista löytyy myös kauppoja ja ravintola hienolla näköalalla. Kuten Moraine Lakella, myös täällä yksi suosituimmista aktiviteeteista on melominen.

Peyto Lake tarjoaa upeat näkymät alas laaksoon

Viimeisenä järvenä on mainittava vielä Peyto Lake, joka on selvästi edellisiä tuntemattomampi, mutta sen kauneutta en lähtisi vähättelemään. Se on myös hyvin eri tyyppinen kohde, koska sitä ihastellaan kaukaa ja korkealta, ei rannalta käsin, kuten edellä mainittuja järviä. Sen sijaan katselupaikalta avautuu hieno maisema laaksoon, jota reunustavat komeat vuoret. Alhaalla järvi suorastaan hohtaa turkoosia väriä, eikä edes synkkä sää ja pieni vesitihutus onnistunut latistamaan tätä näkyä.

Miksi nämä järvet ovat turkooseja?

Kaikki yllä esitellyt järvet ovat niin sanottuja jäätikköjärviä ja vesi niihin valuu vuorilta sulavilta jäätiköiltä. Samalla veteen sekoittuu kivijauhetta, jota jäätikkö irrottaa vuorilta. Tämä kivijauho on niin hienojakoista, että se kelluu veden pinnalla (eikä silmä sitä erota) ja valon heijastuessa näihin pienen pieniin hiukkasiin, vesi näyttäytyy turkoosina.

————

Tämä postaus on kirjoitettu taas ihan Suomesta käsin. Matka Kanadaan oli kaiken kaikkiaan todella hieno. Vaikka meillä oli paikan päällä aikaa vain vajaa viikko, ehdimme nähdä ja kokea todella paljon. Etenkin loppumatkasta saimme nauttia upeista syyskeleistä ja Kanadan ruskasta. Monta juttua on siis tiedossa tänne blogin puolelle! Stay tuned!
p.s. Päivitin vähän blogin ulkoasua. Miltäs näyttää ja löytyykö bugeja? Pitäisi olla ainakin mobiilissa paljon toimivampi pohja.
Pysy matkassa mukana:

Katso myös nämä

26 Kommenttia

Maarit Johanna syyskuu 18, 2016 at 07:42

Tämä Banffin alue on syy miksi mie huokailen Kanadaan. Just nuo järvet, varsinkin Moraine on ihan haavelistan kärjessä <3

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle syyskuu 18, 2016 at 16:29

Ootas vaan, kun pääsen postauksissa Jasperin kansallispuistoon asti. 😉 Se on meinaan ainakin mun mielestä vielä hienompaa aluetta!

Vastaa
Rva Kepponen syyskuu 18, 2016 at 09:47

Onpa upeita kuvia! Banff on kyllä sellainen paikka, jossa pitäisi joskus päästä käymään.

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle syyskuu 18, 2016 at 16:30

Kiitos! Suosittelen kyllä Banffin aluetta erittäin lämpimästi ja samoin myös pohjoisempaa Jasperin kansallispuistoa. Aivan ihania paikkoja!

Vastaa
Laura / My Passport Pages syyskuu 18, 2016 at 11:51

Aiettä.. Syviä, ihastuneita huokauksia, samalla vakuutelen itselleni että joku päivä mäkin pääsen tuonne! Instassa teidän reissua jo ihailin, ihan mahtava setti taas. Innolla ootan tulevia juttuja! 🙂

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle syyskuu 18, 2016 at 16:31

Teidän reissutahdilla olisi suoranainen ihme, jos et pääsisi ikinä tuonne. 😀 Olen ihan rakastunut Kanadan Kalliovuoriin, joten juttuja tosiaan on luvassa!

Vastaa
Teija / Lähdetään Taas syyskuu 18, 2016 at 12:04

Tuo järvivesi on kyllä aivan käsittämättömän kaunista – ja vuoret yhdistettynä siihen tulee tietenkin täydellistä! Ihan mahtavaa. Ja vielä mahtavampaa, että sinne tosiaan voi lähteä vain viikoksi. Nyt kun työt taas alkoi, on lomaa niin hiton rajoitetusti.

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle syyskuu 18, 2016 at 16:33

No se lomapäivien rajallisuushan tästä matkailusta tekee niin haasteellista. Ideaalitilanteessa meillä olisi toki ollut tuonne varattuna lentoineen aikaa parisen viikkoa, mutta vähempikin riittää, kun lentokentältä ei tosiaan ajele kansallispuiston porteille kuin vajaat pari tuntia. 🙂

Vastaa
Matkatar syyskuu 18, 2016 at 16:07

Tyylikkäältä näyttää blogi ja upeilta taas nuo kuvat! Niin raikkaita, kuten varmasti ilmakin tuolla.

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle syyskuu 18, 2016 at 16:33

Kiitos. 🙂 Mukava kuulla ja kyllä, vuoristoilma tuolla oli ihanan raikasta!

Vastaa
Laura/ My post-University life syyskuu 18, 2016 at 17:38

Näyttää kyllä aivan upealta ja tuo alue on ehdottomasti Bucket listalla, Kanada on kaikenkaikkiaan upea maa!

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle syyskuu 19, 2016 at 18:07

Kanadasta on niin helppo pitää, mutta erityisesti tämä Kalliovuorten alue on vienyt mennessään. 🙂

Vastaa
Maarit syyskuu 19, 2016 at 04:13

Siis vautsi! Ihan älyttömän näköistä, nää kuvat pitää ihan kotonakin näyttää. 😀 Nuo turkoosit järvet ja vuoret takana on niin uskomaton näky. Euroopassa on myös ihania turkooseja jokia ja järviä, mutta nääonvaan niinjylhät nää Kanadan maisemat. Ja mitä, mitä, blogi on saanut uuden ulkoasun! Näin mobiilissa ainakin tosi tyylikäs, huippua! 🙂

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle syyskuu 19, 2016 at 18:08

Tykkäisitte kyllä varmasti näistä maisemista livenäkin, joten esittele ihmeessä kotona! Kiva kuulla, että blogin uusi ulkoasu näyttää hyvältä. 🙂

Vastaa
Inka syyskuu 19, 2016 at 12:45

Aivan ihanan näköistä! Nuo kuvat aiheuttivat "lievää" matkakuumeilua noihin Kanadan maisemiin. Kumpaa muuten suosittelet enemmän matkakohteena, tuota järvialuetta vai Alaskaa? Alaska ilmeisesti vaatii vielä pidemmän ajan olla perillä?

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle syyskuu 19, 2016 at 18:13

Kalliovuorten alue ulottuu Kanadassa vielä paljon pidemmälle ja siitä on tulossa lisää juttua eli se on huomattavasti enemmän kuin mitä tässä postauksessa on esillä. 🙂 Kalliovuorten reitti Banffista Jasperiin saattaa olla upein reitti ikinä, mutta Alaska vie silti matkakohteena voiton monipuolisuudessaan, koska siellä on lisäksi merielämää eli valaat, hylkeet, merileijonat, saukot yms. Alaskaan kyllä tosiaan tarvitsee pidemmän loman, en sinne lähtisi näin lyhyeksi ajaksi, kun etäisyydet on suuremmat ja lentojakaan tuskin saisi yhtä halvalla. Kumpikaan ei ole majoitusten puolesta halpa kohde, mutta Alaska taitaa olla vielä kalliimpi.

Vastaa
Anna / 270 Degrees syyskuu 19, 2016 at 16:57

Huh huh, ihan epätodellisen kauniit maisemat! Mulla on Coloradon jälkeen ollut hirveä hinku Kanadan Kalliovuorille eikä tämä nyt kyllä helpottanut sitä yhtään 😀

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle syyskuu 19, 2016 at 18:14

Ja mulla olisi nyt hirveä hinku Coloradoon vuorille, kun en vieläkään nähnyt lumivuohia tällä reissulla. 😀

Vastaa
Milla - Pingviinimatkat syyskuu 19, 2016 at 18:47

Ihan alkuun: uusi ulkoasu on tosi kiva ja fressi! Huomasin sen heti ja ihastelin 🙂 Ja voihan jösses näitä kuvia teidän jälleen ihan tajuttoman upealta matkalta! Haluan Kanadaan mielellään pian. Piste. Haluan itse ikuistamaan nämä kuvat ja fiilistelemään maisemaa sydämen kyllyydestä. Helppo uskoa, että oli upea loma!

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle syyskuu 20, 2016 at 17:40

Kiva kuulla, että uusi ulkoasu miellyttää! Mun on hyvin helppo ymmärtää, että haluat Kanadaan pian, koska mäkin haluaisin sinne jo takaisin. Kannattaa kuitenkin odottaa talven yli, koska muuten voi tulla vilu, eikä järvet näy lumen alta! 😀

Vastaa
Nomadi syyskuu 20, 2016 at 11:07

Wow, mahtavia kuvia! Suunnitellaan Kanadan turneeta ens kesälle eikä tämä sun postaus ainakaan matkakuumetta vähentänyt! Jään erittäin mielenkiinnolla odottamaan lisäpostauksia Kalliovuorilta. Tuletko mahdollisesti jossain postissa kertomaan majoitusmahdollisuuksista kansallispuistojen alueella/lähitienoilla?

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle syyskuu 20, 2016 at 17:42

Voi että teillä on luvassa niin mahtava matkakohde! 🙂 Lisää postauksia on ilman muuta tulossa. Täytyy yrittää kirjoitella myös majoitusvaihtoehdoista jossain välissä. Minulla on paha tapa keskittyä näihin luontokohteiden esittelyyn. Jos on jotain erityistä, mitä haluaisin tietää, niin kysy ihmeessä!

Vastaa
Annika - Tarinoita Maailmalta syyskuu 20, 2016 at 17:27

Voi Banff! Niin upea paikka. Mä aina lykkään sinne menemistä ja suuntaan ulkomaille sen sijaan, lähinnä koska lennot täältä on samanhintaisia esim Costa Ricaan kuin Calgaryyn tai Edmontoniin :/ Kyllä minä joskus vielä tuonnekin päädyn tosin 🙂

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle syyskuu 20, 2016 at 17:44

Eikä! Ja meidän liput kun maksoi täältä Suomesta vaan sen 300 €. Ihan käsittämätöntä. :O Asut kyllä niin lähellä täältä katsottuna, että sun on "pakko" mennä Kalliovuorillakin käymään. 😀

Vastaa
Jenna syyskuu 21, 2016 at 07:24

Mun sydän läpättää noille maisemille. Kanada on juuri näiden maisemien vuoksi ollut pitkään "pakko päästä"-listalla. Näitä kuvia katsellessa vaan iski kovempi hinku tuonne. Uusi ulkoasu on tosi jees 🙂

Vastaa
sarsa/pohjoistuuli puhaltaa syyskuu 21, 2016 at 14:23

Listailin juuri omia Top kymppi haavematkojani ja listalta löytyy myös Kanada ja kalliovuoret. Eikä tämä postaus sitä haavetta ainakaan hillitse ; ))) Mutta eikös se ole niin että haaveet on tarkoitettu toteutettaviksi?

Vastaa

Jätä Kommentti