Pallontallaajat.net
Valikko
Etusivu Uncategorized 10 päivää Kaliforniassa

10 päivää Kaliforniassa

Kirjoittanut Elina | Vaihda vapaalle toukokuu 23, 2016
Terkkuja Pariisin lentokentältä. Takana on kymmenen päivän loma Kaliforniassa. Tarkoitus oli avata reissua blogin puolella jo ennen matkaan lähtöä, mutta tuli pari muuttujaa tai oikeammin kamala flunssa. Niistäen tuli lähdettyä reissuunkin, mutta onneksi pahin vaihe taudista oli taltutettu ennen koneeseen astumista. Tai siis kolmeen koneeseen. Lensimme superhalvoilla Deltan lennoilla San Franciscoon. Menopaluulle tuli hintaa naurettavat 360 €, mutta se tarkoitti kahta vaihtoa.
Tomi oli käynyt aiemminkin San Franciscossa, mutta minulle kaupunki oli uusi. Olin kuullut Friscosta pelkkää hyvää ja odotin paljon tuon rennon hippikaupungin näkemistä ja kokemista. Se nousikin matkan aikana ehdottomasti Amerikan suurkaupunkien kärkikastiin, ellei jopa ykköseksi. Miami päihittää sen ilmastonsa puolesta, mutta esim. Los Angeles jää kyllä aivan heittämällä jonnekin häntäpäähän. San Francisco on rento ja boheemi. Se on iso kaupunki, muttei silti tunnu mitenkään valtavalta. Se sopii tälläiselle maalaistytölle erinomaisesti. 
Kevätkukat kukkivat San Franciscossa.
Emme toki viettäneet koko lomaa kaupungissa, vaan meillä oli koko perilläoloajan vuokralla auto, jolla tuli huristeltua noin 1700 kilometriä. Ajelimme San Franciscosta rannikkoa alas pitkin tunnettua Pacific Coast Highwayta, jonka maisemat hivelevät silmiä. Yövyimme Santa Cruzissa, Montereyssä ja Morro Bayssa ennen kuin suuntasimme rannikolta sisämaahan, kauan odottamaani Yosemiten kansallispuistoon. Siellä vietimme vajaat pari päivää ennen paluuta suurkaupungin sykkeeseen. 
Reissu oli meidän mittapuullamme lyhyt (jostain syystä halusin varausvaiheessa säästellä lomapäiviä talven varalle) ja siihen olisi voinut ympätä helposti muutaman lisäpäivän, mutta oikein hyvä tämä oli näinkin. Sen verran reipas tahti meillä kuitenkin oli, ettei blogin päivitykselle jäänyt aikaa, kun olimme liikkeellä aamusta iltaan. Lisää juttua tulossa, kunhan täältä kotiudutaan kunnolla. 🙂 Kalifornia on upea osavaltio, johon kauniista maisemista ja eläimistä pitävän on helppo ihastua. 
San Franciscon liikennettä.

Union Squaren aluetta San Franciscossa.
Meillä oli vuokra-autona Ford Taurus.
Suloisia maaoravia tuli nähtyä paljon!
Juuri rantautunut kirjohylje.
Santa Cruz
Jostain Pacific Coast Highwayn varrelta.
Yosemiten kansallispuiston uskomattomat maisemat.
Yosemitessa oli kaunista katsoi mihin suuntaan vain!
Kalifornian roadtripin reitti.
Pysy mukana:

Katso myös nämä

25 Kommenttia

Sara I Sara's Fab Life toukokuu 23, 2016 at 11:44

Ite haaveilen että pääsis ajamaan koko tuon rannikon Friscosta Losiin. Kun itse olin niin friscossa oli aika sumuista, emmekä olleet kuin 2,5 päivää. Näki toki silloinkin kyllä kaikkea kivaa mutta matkajalka vipattaa sinne edelleen. Onhan edellisestä amerikan reissusta jo 5 vuotta. Käytiin myös lounaalla Montereyssa, koska isäni oli ollut siellä aikaisemmin ja kaunis paikka (oli sateista ja mitään nähny) ja koska siellä oli BubbaGump ravintola ja Forrest Gump penkki (millanen löyty kylläkin myös losissa ja aurinkoiseen aikaan)

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle toukokuu 24, 2016 at 15:15

Amerikka-kuume taitaa olla monelle pysyvä olotila. 😀 Frisco on tosiaan tunnettu sumuisuudestaan ja paikalliset sanoikin, että meillä kävi mahtava tuuri, kun oli aurinkoista. 🙂 Forrest Gump penkistä en tiennytkään!

Vastaa
Maarit toukokuu 23, 2016 at 11:52

Ihanalta näyttää ja kuulostaa. Mukava kuulla, että tykkäsit San Franciscosta! Huippua päästä seuraamaan blogista näitä juttuja, tykkään tuosta alueesta paljon. Samalla pääsee omia muistoja verestämään. 🙂

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle toukokuu 24, 2016 at 15:16

Mekin tykästyttiin alueeseen kovasti. Siellä riittää paljon nähtävää ja vähän kun muuttaisi suuntaa, löytyisi paikkoja toisenkin reissun verran. 🙂

Vastaa
Maarit Johanna toukokuu 23, 2016 at 12:48

Mie en ole koskaan käynyt Amerikassa! Ihan huutava vääryys, että näitä kansallispuistokuvia tulee nyt joka tuutista ja mulla ei ole aikaa eikä edes lentolippurahaa tuonne päin maailmaa. Yosemite on ihan niinkuin unta. Samoin nuo ihanat hylkeet ja oravat <3 Mun on pakko päästä pian tuonne mistä kaikki puhuu ^^

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle toukokuu 24, 2016 at 15:18

Vai kaikki puhuu näistä paikoista. 😀 Nämä taitaa olla tosiaan aika sellaisia klassisia Amerikan roadtrip paikkoja ja juurikin siitä syystä, kun maisemat on niin makeita. Nyt on kyllä ihan huippuhalpoja lentoja Jenkkeihin, mutta ymmärrän kyllä, ettei aina siitä huolimatta vaan ole mahiksia lähteä reissuun. :/ San Francisco on vielä k-a-l-l-i-s!

Vastaa
Laura R. / RIMMA + LAURA -matkablogi toukokuu 23, 2016 at 14:23

Maarit vei sanat mun suustani! Kiva päästä veresteleen Jenkki-reissumuistoja sun postausten siivittäminä. Just tänään mun Facebook muistutti, että kaks vuotta sitten tänä päivänä me oltiin käyty Yosemitessa ja nähty karhu, et aika samoihin aikoihin oltiin liikkeellä! Ja ilmeisesti hyvään aikaan, kun mustakarhu teillekin näyttäytyi 🙂

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle toukokuu 24, 2016 at 15:19

No ollaanpa tosiaan oltu samoihin aikoihin huudeille, mitä nyt siis pari vuotta välissä. 😀 Mulla on hirveä into nyt puskea postauksia tuolta ulos, joten toivottavasti pian on tulossa lisää juttua.

Vastaa
Veera A toukokuu 23, 2016 at 15:09

Kaliforniassa on kyllä valtavasti nähtävää eikä Losi kuulu minunkaan listani kärkipäähän. San Francisco on vierailukaupunkina ihana, mutta siellä asumiseen ei riitä ihan tavallinen palkkapussi. Ollaan alustavasti suunniteltu tälle kesälle road trippiä täältä San Diegosta Oregoniin, mutta sen toteutuminen ja lopullisen reissun laajuus ei ole vielä ihan varmaa. Odotan innolla lisää maisemia ja vinkkejä :)!

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle toukokuu 24, 2016 at 15:21

San Franciscossa vierailuunkaan ei meinaa tavallinen palkkapussi riittää! Hotellien hinnat on ihan järkyttävät ja sen vuoksi me yövyttiinkin lentokentän lähellä. Kuulema talous on siellä niin kovassa nousussa, että tosiaan vuokrat ja asuntojen hinnat on kohonneet ihan pilviin. Kaikella muulla tavalla Frisco ja muut alueet sitten kyllä hurmasi. 🙂

Vastaa
Milla - Pingviinimatkat toukokuu 23, 2016 at 16:39

Nyt kun olen näitä kymmenen päivän retkiä lueskellut sinun ja Inkan blogeista, niin alkaa väistämättä houkuttaa ajatus siitä, että sellaiselle täytyy päästä itsekin! Miksi odottaa, että saa järjestymään 5-6 viikkoa lomaa milloin sitten ahmitaan kaikki, kun voi nautiskella pala kerrallaan… Semmoista mä vaan mietin 🙂 Haluan myös noihin maisemiin! Ihanan näköinen reissu on teillä ollut. Innolla odotan jatkokuulumisia!

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle toukokuu 24, 2016 at 15:23

Joo ei todellakaan tarvitse olla kuukautta lomaa, että tuonne voi hyvin lähteä. 🙂 Olen aina ennen itsekin ajatellut 2-3 vkoa olevan sellainen minimi, mutta ihan jees tämä lyhyempikin loma oli. 1,5 viikossa näkee jo paljon, kun on ahkerasti liikkeellä. 🙂

Vastaa
Henna /suurin onni toukokuu 23, 2016 at 16:58

Kauniita kuvia ja mahtava matka ihan varmasti! 🙂 Hauska päästä pian lukemaan teidän juttuja, kun ollaan juuri koluttu samaisia maisemia. Meillä vielä päivän verran aikaa ihastella Seattlea ja sitten koittaa kotimatkan aika.

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle toukokuu 24, 2016 at 15:24

Kuin myös! Hauskaa nähdä miten samoissa ja eri paikoissa ollaan käyty. 🙂 Teillä tosin on vaan ollut monta kertaa pidempi reissu, joten vähän oon kadekade 😀

Vastaa
Matkatar toukokuu 23, 2016 at 18:00

Vau, olette kiertäneet aika saman reitin kuin mekin muutama vuosi sitten! Kiva kun kävitte Yosemitessa, todellakin huikeaa vai mitä!!!? Kävittekö katsomassa myös niitä sequoia-jättipuita? Ne ovat tosi hienoja.
-Samaa mieltä San Fransiscosta, voittaa Los Angelesin mennen tullen!

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle toukokuu 24, 2016 at 15:27

Vähänkö kiva kuulla, että tekin olette käyneet samoissa maisemissa. 🙂 Yosemite on todellakin aivan upea! Sequoian kansallispuistoon ei valitettavasti ehditty tällä reissulla. Tarkoitus oli mennä Mariposa Grovelle katsomaan jättipuita, mutta melkoinen pettymys oli vastassa, kun se oli suljettu joidenkin huoltotöiden vuoksi. 🙁

Vastaa
Jenny Männistö toukokuu 23, 2016 at 20:12

Mekin kotiuduimme juuri perjantaina usa road tripiltä oli aivan uskomaton kokemus! Kaipaan niin paljon jo takaisin <3 Me reissasimme Losi-Las Vegas-Arizona-Bakers field-Sacramento-San Francisco-Santa Maria-Losi.. Enkä kyllä ollenkaan osaa päättää mikä oli paras kun kaikissa oli puolensa 😀 Matka San Franciscosta-Losiin länsirannikkoa pitkin oli kyllä niin kaunis 🙂

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle toukokuu 24, 2016 at 15:28

Vautsi! Te olettekin vetäneet pitkän pätkän. Kuulostaa tosi hyvältä! Täytyy käydä kurkkaamassa teidänkin matkakuvia. 🙂

Vastaa
Meri / Syö Matkusta Rakasta toukokuu 24, 2016 at 07:55

Jaiks, näyttää ihanalta ja reissukuume nousee vaan! Kiva, että laitoit teidän reittiä tähän ja arvatenkin avaat sitä vielä myöhemmin lisää. Mulla ois halu johonkin päin Jenkkejä road tripille, mutta reitin miettiminen tuntuu hankalalta, kun en ole koskaan millään road tripillä ollut.

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle toukokuu 24, 2016 at 15:35

Kun vaan tiedät minne suunnalle haluat Jenkeissä, niin kannattaa kysellä siellä käyneiltä vinkkejä reitille. Mä jeesaan ainakin mielelläni ja ollaan aika monella suunnalla siellä ajeltu vuosien varrella. 🙂 Yritän parhaani mukaan availla tuota reittiä vielä lisää ja tehdä kustannuksistakin postauksen.

Vastaa
Anonyymi toukokuu 24, 2016 at 14:16

Osaatko sanoa paljonko reissulle tuli hintaa? Onko auton vuokrauksessa USA:ssa jotain huomioitavaa? Onko siellö hankala ajaa?

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle toukokuu 24, 2016 at 15:53

Tarkoitus olisi laskea kustannukset yhteen tuolle reissulle. Vielä en ole saanut laskettua, mutta yöt motelleissa on satasen molemmin puolin ja auton vuokrat alkaen parikymppiä vuorokausi. Bensa maksoi Kaliforniassa noin 70 centtiä litralta (muissa osavaltioissa edullisempaa). Ajaminen Jenkeissä on helppoa suurkaupunkien ulkopuolella. Opasteet on hyviä ja tiet hyväkuntoisia. Auton vuokrauksessa tärkeintä on, että löytyy luottokortti ja ikää on yli 21v. Alle 25-vuotiaille auton vuokraus on kalliimpaa. Kannattaa selata postauksia taaksepäin ja lukea kattavampi postaus auton vuokrauksesta, jos et ole vielä sitä lukenut. 🙂

Vastaa
Katinka toukokuu 24, 2016 at 19:04

Wow, miten ihania kuvia jälleen. On kyllä tosi mukavaa kun teidän kanssa pääsee aina näin omalta kotisohvalta reissuun mukaan. Tuo maaorava oli kyllä tosi lutunen puhumattakaan hylkeestä, se sulatti sydämmeni <3!

Vastaa
Tiina toukokuu 25, 2016 at 08:16

Kyllä on komeeta maisemia Yosemitessä! Niitä maisemia ja eläinkuvia täällä jo odotellaan lisää 🙂

Vastaa
Helena P toukokuu 26, 2016 at 11:39

Oi kateus. SF on ehdottomasti mun Jenkkilän suosikkipaikka ja pitkään olen haaveillut Yosemitestä. Kiva, että oli kivaa.

Vastaa

Jätä Kommentti