Pallontallaajat.net
Valikko
Etusivu Uncategorized Kaljakellunta 2015 – paljon kuvia

Kaljakellunta 2015 – paljon kuvia

Kirjoittanut Elina | Vaihda vapaalle elokuu 1, 2015
Tänään se taas oli. Vantaan kaupungin jokavuotinen painajainen. Se ei sinänsä ole mikään ihme, sillä tämä tuhansia ihmisiä yhteen keräävä tapahtuma, jolla ei ole järjestäjää, aiheuttaa vuosittain kaupungille melkoiset siivouskulut. Siitä huolimatta Vantaa ei sallinut bajamajojen tuontia mailleen, jotka omalla tavallaan auttaisivat alueen siistinä pitämisessä. Helsinki kuitenkin toivotti bajamajat tervetulleiksi omille mailleen. Mutta siinä missä Kaljakellunta aiheuttaa toisaalla harmaita hiuksia, taitaapa tuo tapahtuma tuoda samalla myös hyvää mieltä melkoisen monelle ihmiselle näin elokuun ensimmäisenä päivänä, jolloin syksy jo melkein kolkuttelee ovella. 
Olin huoltojoukoissa sekä kuvailemassa viime vuoden kaljakellunnassa ja niin myös tänä vuonna. Vaikka suhtautumiseni tähän tapahtumaan on hieman ristiriitainen, on se ehdottomasti yksi niistä pääkaupunkiseudun kesätapahtumista, jota en tahdo missata. Tosin seuraan tapahtumaa mieluummin rannalta käsin. Jos bajamajoja olisi koko matkan varrella, voisin minäkin harkita varpaideni kastamisesta tuohon niin ihanan ruskeaan Keravanjokeen tuhansien muiden kanssa. Kyllä tuo sen verran hauskalta näyttää. Ja kyllä, veisin omat roskat mukanani, kuten jokainen vastuullinen kaljakelluja. 
Kaljakellunnan osallistujamäärä on kasvanut vuodesta toiseen. Tänä vuonna tapahtuman Facebook-sivuilla osallistujia oli 6300
ja “ehkä-osallistuvia” 1200. Tuollainen 7500 kellujan määrä tuntuu
hurjalta. Se on kuitenkin pientä, kun sitä vertaa Hollannin ensimmäiseen
kaljakelluntaan, joka järjestetään elokuun lopulla. Osallistujia on
ilmoittautunut jo lähes 20000. Vapise Amsterdam.
Ei tule mieleen mitään tapahtumaa Suomessa, jossa osallistujat olisivat yhtä innokkaita poseeraamaan kameralle.
Toiset taas olivat muuten vain nähneet vaivaa tullakseen ikuistetuksi.
  
En tiedä jakautuiko kellujien liikkeelle lähtö tänä vuonna pidemmälle ajanjaksolle vai oliko alle 20 asteen sääennusteet pelästyttäneet pelottomat vesillä seilaajat, mutta aivan yhtä pahoja sumia joella ei näkynyt, kuten edellisenä vuonna. Lähtö tapahtui tänä vuonna Heurekan luota, kun taas edellisenä vuonna vesille lähdettiin Tammistosta. Leveämpi väylä ei ainakaan selitä sumien puutetta, koska väljemmät vedet ovat nimenomaan siellä Tammiston suunnalla. Ei tänä vuonnakaan yksin kukaan silti joutunut lipumaan.
Jos siellä ruudun toisella puolella joku nyt pyörittelee silmiään tälle nuorten tapahtumalle, niin kerrottakoon, että tämä tuntuu vuosi vuodelta muuttuvan enemmän koko perheen tapahtumaksi! Näin mukana jopa lapsia vanhempiensa kanssa. Siitä voidaan kyllä olla montaa mieltä onko tämä nyt aivan lasten tapahtuma, mutta yläikärajaa ei ainakaan ole, ja osallistujia oli sen mukaisesti. Oli hauska nähdä kaiken ikäistä kellujaa.
Vaikka allekirjoitankin toimittaja Wali Hashin loistavan kannanoton siitä, että suomalaisten alkoholin kulutus on kaikkea muuta kuin tervettä, olen myös sitä mieltä, että kaljakellunta on ihan tervetullut hyvän mielen tapahtuma tähän lyhyeen Suomen suveen.
Seuraa blogia:
Seuraa blogia:

Katso myös nämä

19 Kommenttia

Vikki elokuu 1, 2015 at 17:48

Aika sosiaaliselta näyttävä tapahtuma 😀
Toimitttajan kanssa olen ihan samaa mieltä!
Mutta tällainen hauska ja iloiselta näyttävä tapahtuma kerran vuodessa tuskin pahentaa tätä ongelmaa minkään vertaa.
Voisin olla tuolla mukana, tai ainakin rannalla katsomassa 🙂

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle elokuu 2, 2015 at 05:14

Sosiaalinen tapahtuma tosiaankin! 🙂 Ihan "katsomon" puolellakin suomalaiset intoutuivat juttelemaan ventovieraille, joka sentään on jo jonkinmoinen suoritus täällä pk-seudulla. 😉

Vastaa
Anonyymi elokuu 1, 2015 at 17:49

Kaljakellunnalla tuntuu olevan jokin Luontoäidin siunaus. Mä en ainakaan muista yhtään kelluntaa, joka olisi osunut sadepäivälle 😀

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle elokuu 2, 2015 at 05:14

Mietin aivan samaa! Nyt kun se on "ääneen sanottu", niin varmastasti ensi vuonna sataa. 😉

Vastaa
Anonyymi elokuu 2, 2015 at 03:23

Taas on jokivarret roskattu kännisten urpojen toimesta, kiitos tästä. Laittakaa ensivuonna kotonanne muovipussi päähän niin ei tarvitse luontoa pilata.

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle elokuu 2, 2015 at 05:17

Tämä roskaaminen on todella harmillinen asia Kaljakellunnan kohdalla. Kunpa jokainen vain viitsisi viedä roskansa mukanaan, niin säästyttäisiin monelta mielipahalta. Samanlaista se on kaikkien massatapahtumien jäljiltä. Ei ole kaupunkien keskustat kovin kaunista katseltavaa esim. vapunkaan jälkeen.

Vastaa
Sirpa elokuu 2, 2015 at 06:14

Hienot kuvat ja hauskaa näyttää porukoilla olevan!
Roskaaminen on se ikävämpi puoli kaikissa karnevaalitapahtumissa, kuten tuossa ed. olevassa vastauksessa totesitkin.

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle elokuu 2, 2015 at 06:42

Kiitos Sirpa 🙂 Näinhän se valitettavasti on, että siellä missä on juhlahumua, on myös melkoisesti roskaa.

Vastaa
Sari elokuu 2, 2015 at 06:17

Tämä on niiiiiin huipputapahtuma, ilman virallista järjestäjää :)))) Mies haaveilee kaljakellunnasta Kiinassa. Meidän lähellä siellä on pieni joki 🙂

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle elokuu 2, 2015 at 06:43

Haha 😀 Sinne vaan kiinalaista kaljakelluntaa sitten järjestämään ja hups, yhtäkkiä tulikin 50000 osallistujaa… 😀

Vastaa
Matkatar elokuu 3, 2015 at 14:04

Näyttääpäs hauskalta hommalta. Onneksi sattui hyvä sää!

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle elokuu 10, 2015 at 18:18

Niinpä! Moni tapahtuma on paljon säästä kiinni.

Vastaa
lena / london and beyond elokuu 3, 2015 at 19:04

Näyttää hauskalta! Just linkkasin tuon sinun viime vuoden jutun mun pikkuveljelle, se oli kellumassa tuolla. 😀 Jos löytys tuttuja! Ens vuonna vois Matteon kanssa yrittää päästä paikalle, Italianon suomi-kuvaa kiillottamaan. 😉

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle elokuu 10, 2015 at 18:20

Haha 😀 Mä tulen sitten ikuistamaan teidät, kun kellutte siellä! 😉

Vastaa
Annika - Tarinoita Maailmalta elokuu 6, 2015 at 01:42

Voi kaljakellunta 😀 Näyttää nimeonmaan hauskalta tapahtumalta, tosin itse en kyllä (enää) lähtisi mukaan. Mutta mikäs siinä tuollaisessa hyvänmielen tapahtumassa.
On muuten aika hauska huomata päinvastainen kulttuurishokki, kun bongasin nuo kaljatölkit yms kuvista. Täällä Kanadassahan ei saa julkisesti juoda missään, eli pulloja ja tölkkejä jne ei näy katukuvassa festareilla tai muillakaan karnevaaleilla. Omalla pihalla saa käsittääkseni juoda, mutta pitää olla tarkkana, ettei vaan astu siihen jalkakäytävälle pullo kädessä 😉 Juuri tällä viikolla joku alkkis sai sakot keskustan tuntumassa, kun pullo kädessä käveli, ai jai.
Aiemmin ehdottelin paremmalle puoliskolle piknikkiä muistoon, tyyliin mansikoita, kuplivaa jne niin toinen katso ihan kummissaan, että no mihin meinaat sen kuplivan laittaa, kahvitermariin vai?? Eli juu, jäi kesäinen siideripiknik sikseen, pöh.

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle elokuu 10, 2015 at 18:22

No jopas siellä Kanadassa on tiukkaa! Ryhdyin heti miettimään olenko syyllistynyt rikokseen Kanadassa ollessa, koska joskus tulee matkoilla ostettua pari sidukkaa kaupasta ja nautittua niitä ulkoilmassa. Mutta ehkä me ollaan Kanadassa pysytty kaidalla polulla 😀

Vastaa
Marimente elokuu 8, 2015 at 13:53

Hahaa, musta tämä on sinänsä hauska tapahtuma ja kuvastaa suomalaisten intoa ottaa kaikki ilo irti lyhyestä kesäästä ja jokaikisestä auringonsäteestä, silloin kun niitä siunaantuu 🙂 En ole koskaan ollut paikan päällä katsomassa tai osallistumassa, en kyllä tiedä miksen, ehkä tuo väenpaljous kauhistuttaa… Hienoja ja iloisia kuvia, ja todellakin hyvä että tällekin vuodelle sattui mahtavat kelit!

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle elokuu 10, 2015 at 18:24

Suomalaiset tosiaan osaa nämä hullut kesätapahtumat eukonkannosta suofudikseen ja tämä menee samaan sarjaan 😀 Onhan tuo väenpaljous aikamoinen, mutta more the merrier!

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle elokuu 10, 2015 at 18:20

Näinpä. Joki on sen verran kapea, että hukkumisvaara on tosiaankin melko alhainen. Todennäköisempää se taitaa olla ihan omalla mökillä tai veneilemässä, kun paikalla ei ole satoja tai tuhansia pelastajia, kuten tässä tapahtumassa.

Vastaa

Jätä Kommentti