Pallontallaajat.net
Valikko
Etusivu Uncategorized Wanderlust tag – matkailuaiheisia kysymyksiä ja vastauksia

Wanderlust tag – matkailuaiheisia kysymyksiä ja vastauksia

Kirjoittanut Elina | Vaihda vapaalle maaliskuu 4, 2015
Sain hyvin pelottavan haasteen. Lentobongari Helena bloggailee ja videobloggailee matkailusta. Hän oli tehnyt videohaasteen ja haastoi meikäläisen. Miten muiden äänet voi kuulostaa videolla niin kauniilta, kun itse kuulostan rikkinäiseltä poikkihuilulta?! Onneksi Helena videon lopussa antoi pienen mahdollisuuden, että haasteen voi toteuttaa myös kirjallisessa muodossa. Uskalsin vihdoin kuuden minuutin videon tuijottamisen jälkeen hengittää taas normaalisti. Tässä siis tulee siis haasteen vastaukset kirjallisessa muodossa, saanhan siten ängettyä myös kuvia mukaan! Teen videodebyytin joku toinen kerta (en ikinä).

1. Tärkein leima passissasi?

Mietin hetken, että tämä on vaikea. Nykyinen passi minulla on ollut vasta reilun vuoden, mutta sitä edeltävässä viiden vuoden passissa on kaikkiaan 72 leimaa. Ihan itse laskin juuri äsken. Mutta ei se päätös sitten kuitenkaan ollut hankala. Kyllä se on (vanhassa passissani) Australian viisumi ja maahantuloleima. Siihen liittyi maailmanympärimatkalla niin paljon odotuksia ja ne odotukset Australia täytti, ja ylitti moninkertaisesti.
Viereisellä sivulla komeilee Intian viisumiharvinaisuus eli visa on arrival. Se oli niin harvinainen vuonna 2010, että Chennaissa maasta poistuessamme kokonainen rykmentti tullivirkailijoita tuli sitä ihmettelemään.

2. Osaatko luetella passisi numeron ulkoa?

En todellakaan osaa. En osannut edes maailmanympärimatkan aikana, vaikka sitä numeroa piti vähän väliä tunkea jonnekin. 

3. Mieluisin matkustusväline? Juna, lentokone, auto? 

Lentäminenkin on ihan kivaa, mutta minulle se on ennen kaikkea vain tapa siirtyä paikasta toiseen. Sen sijaan muilla kulkuvälineillä syntyy kokemuksia. Maailmalla on upeita junareittejä, jotka olisi hieno kokea joskus. Siitäkin huolimatta juna menee ensimmäisenä hylkyyn. Tiedän, että se olisi ekologisin ja siksi paras vaihtoehto, mutta ei, jos sitä ajattelee pelkästään paikasta toiseen liikkumismuotona. Junasta tulee liikaa teini- ja opiskeluvuodet mieleen, jolloin juna oli se ainoa vaihtoehto matkustaa kaupunkien välillä.
Kysymyksestä puuttui yksi lempimatkustusvälineistäni. Rrrrakastan kunnollisia, pitkiä risteilyjä, kuten varmasti voi jo siitä päätellä, että olemme käyneet kahdella Karibian risteilyllä ja yhdellä Alaskan risteilyllä. Eikä risteilyt tuohon pääty, sillä lisää on luvassa! (Vielä suht piakkoinkin, mutta siitä tarkemmin myöhemmin.) Toisaalta olemme kovia myös roadtrippailemaan ja sitä on tullut harrastettua paljon. Sanonkin, että paras vaihtoehto minulle onkin viikon risteily yhdistettynä viikon, parin roadtrippiin! Näitä on toteutettukin ja tuo yhdistelmä on aivan bueno.

Kanadan halki kulkeva Rocky Mountaineer on yksi niistä junista, jolla matkustaisin enemmän kuin mielelläni.
Jenkeissä on tullut tehtyä monta roadtrippiä, mutta paljon on vielä näkemättä.

4. Matkatavaroiden top 3? 

Jos nyt unohdetaan ne passit ja hammasharjat, niin vastaan kamera, kamera ja kamera! Toiset näkevät painajaisia kirvesmurhaajista. Minä näin kamalaa painajaista
siitä, että olin matkalla, jossa näkyi valaita, kettuja,
koiranpentuja, apinoita ja ties mitä eläimiä, mutta kamera ei suostunut ottamaan kuvia, vaikka kuinka painoi laukaisinta!
Se oli todella hirveää, kun en saanut otettua mitään järkeviä
kuvia.
Jos nyt jotain muutakin pitää vastata, niin matkalaukku. Ei haittaa, vaikka se olisi tyhjä. Saan kyllä täytettyä sen sitten viimeistään kohteessa shoppailemalla.

5. Hostelli vai hotelli? 

Hostellivuodet on ohitettu ja tunnustan olevani mukavuudenhaluinen. Pidän erittäin paljon hyvistä hotelleista. Tosin yöpyisin erittäin mielelläni kyllä myös asuntoautossa. Hostelleista minulla vain on valitettavasti hieman huonoja kokemuksia, enkä kai ole tarpeeksi sosiaalinen aivan ventovieraiden keskuudessa.

6. Matkustatko samoihin kohteisiin vai tutkitko uusia paikkoja? 

Haluan nähdä uusia paikkoja. Mielessä on monta paikkaa, jonne tekisi mieli palatakin, mutta kyllä uteliaisuus vie voiton. Haluan kokea kaikkea uutta ja yllättyä siitä mitä mutkan takana on vastassa.

Grand Tetonin kansallispuiston upeita maisemia.

7. Luetko etukäteen matkakohteestasi (esim. kulttuuri, nähtävyydet, turvallisuus) vai menetkö summamutikassa? 

Luen ensin monta kuukautta ennen matkaa kaiken mahdollisen kohteesta. Sitten saan ähkyn ja loppujen lopuksi en enää muista murto-osaakaan siitä mitä olen lukenut, kun matkustamme kohteeseen. En suosittele kyseistä toimintamallia.

8. Paras matkailusivusto? 

Booking.com. Sieltä me varataan aina majoitukset. En juurikaan käytä mitään tiettyjä matkailusivustoja, mutta luen matkablogeja sitäkin ahkerammin. Esim. TripAdvisoryyn en ole oikein koskaan päässyt kunnolla sisälle, mutta tulee sieltä joskus jotain tsekattua. Google on paras.

9. Mitä kaupunkiaa suosittelisit ystävällesi? Miksi? 

Yksi kaupunki on mielessäni ylitse muiden. Suosittelin sitä viimeksi toissapäivänä maailmanympärimatkalle lähdössä olevalle työkaverilleni. Tuo kaupunki on Sydney. Toisin kuin yleisesti ottaen luullaan, se ei ole Australian pääkaupunki, mutta turistipääkaupunki se on, eikä syyttä. Sydney on todella hurmaava ja vehreä kaupunki, eikä lähimmät kansallispuistotkaan ole kaukana. Tuo kaupunki on paljon, paljon muutakin kuin pelkästään oopperatalo ja Harbour Bridge. Sydneyn ainoa huono puoli on se, että sinne on vähän turhan pitkä matka.

Euroopan kaupungeista olen ihastunut Bratislavaan, joka sijaitsee Slovakian puolella, lähellä Itävallan rajaa. Se on kaunis ja kompakti kaupunki. Saimme siellä kyllä vuokra-autoomme rengaslukon, mutta se on jo ihan toinen tarina.

10. Lähdet huomenna ja raha ei ole este. Minne olet menossa?

Koska raha yleensä ON este, vastaan tällä kertaa Bora Bora! Kerran olisi kiva vetää aivan överiksi ja varata sellainen sikahintainen turkoosin veden päälle rakennettu bungalowi. Tätä tuskin tulee koskaan tapahtumaan.
Bora Boralla nyt ei moneksi päiväksi olisi tekemistä, joten singahtaisin sieltä Alaskaan, Katmain kansallispuistoon karhuja katsomaan. Siellä voi Brooksin vesiputouksella nähdä lohien jokeen nousun aikaan useita, jopa kymmeniä karhuja samaan aikaan. Tiedän, kuulostaa pelottavalta, mutta ei se haittaa. Tämän haaveen haluaisin vielä joskus toteuttaa, mutta jos tämä nyt on hieman edullisempi vaihtoehto kuin Bora Bora, niin ei kovin paljon. Paksumpaa lompakkoa odotellessa. 

Kiitokset Helenalle haasteesta. Osallistukaa ihmeessä tekin. Videolla tai ilman!

Katso myös nämä

37 Kommenttia

Jenni maaliskuu 4, 2015 at 17:39

Kamalaa, mä rupesin jo suunnittelemaan tätä lukiessa, miten vastaisin näihin videolla… En nyt ole mäkään kuitenkaan ihan vakuuttunut, haluanko menettää "videoneitsyyttäni" vielä. 😀

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle maaliskuu 4, 2015 at 19:49

Joo! Nyt tai ei koskaan 😀

Vastaa
Laura R. / Laura let's go maaliskuu 4, 2015 at 18:43

Tätä oli kiva tosi lukea! Itsellenihän napsahti sama haaste ja menin vielä lupaamaan, että vastaan videoformaatissa 😀 O-ou…

Bratislava ON muuten ihana! <3 Ja iso jee uudelle risteilylle!

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle maaliskuu 4, 2015 at 19:51

No mutta sä olet ennenkin esiintynyt videolla ja osaat olla tosi luonnollinen. Ei sulla ole mitään hätää 🙂

Vastaa
Anne | Metallia Matkassa maaliskuu 4, 2015 at 18:43

Hei vähänkö kiva haaste, vois kyllä tehdä videolle! 😀 Oisit säki tehnyt!

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle maaliskuu 4, 2015 at 19:52

Oisitte ainakin saanut nauraa mulle, jos olisin tehnyt videon 😀 Mutta tee sä ihmeessä, kun olet ihan pro niiden suhteen!

Vastaa
Teija maaliskuu 4, 2015 at 19:32

Uuh, risteilylle. Kirjoitahan pian, että minne tällä kertaa! 🙂

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle maaliskuu 4, 2015 at 19:52

Yritän valottaa asiaa pian, kunhan kaikki aikataulut varmistuu lopullisesti 🙂

Vastaa
Maarit maaliskuu 4, 2015 at 19:38

😀 Ihania vastauksia! Bratislava tuli yllärinä. 🙂 3,6 ja 7 ois voinut olla myös mun vastauksia.

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle maaliskuu 4, 2015 at 19:58

Kiitti! Voit sä silti osallistua haasteeseen, vaikka kirjoittaisitkin (tai siis kertoisit kameralle ;)) melkein samat vastaukset osaan kysymyksistä. 😉

Vastaa
Laura/ My post-University life maaliskuu 4, 2015 at 20:13

Tää oli hauska ja kivat vastaukset! Taidan itsekin tarttua tähän haasteeseen, tosin ihan ehkä kuitenkin kirjallisessa muodossa 🙂

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle maaliskuu 4, 2015 at 20:44

Mahtavaa! Tartu ihmeessä haasteeseen 🙂

Vastaa
Kea | Deep Red Blues maaliskuu 4, 2015 at 20:30

Tää oli hauska. En kyllä varmaan itekään tekis videopostausta… mutta ehkä vois pikkuhiljaa ruveta harjoittelemaan elävän kuvan suhteen. 🙂

Katmaihin vois joskus itsekin matkustaa… ongelma Alaskanvisiittien kanssa on mulla yleensä valitettavasti vähän se että päädyn aina samoihin paikkoihin tuttujen luo. Pitäis vähän laajentaa tota repertuaaria! 😀

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle maaliskuu 4, 2015 at 20:47

Pitäisi tosiaankin ryhtyä harjoittelemaan videointia ja sitä jälkikäsittelyä. Videoiden tekeminen voisikin olla ihan hauskaa, mutta en halua itse esiintyä niillä 😀

Mä olen saanut kehitettyä tuosta Katmaista itselleni pienen päähän pinttymän. Mun on toteutettava se haave vielä joskus, kun se vaikuttaa niin älyttömältä paikalta. Viime kesän matkalla ei vain rahat yksinkertaisesti riittäneet ja oltiin hieman väärän aikaan vuodestakin siellä, vaikka näkeehän niitä karhuja siellä aina, eri paikoissa vain.

Vastaa
Helena P maaliskuu 4, 2015 at 20:41

Tosi hauska nähdä, mitä muut vastailee näihin 🙂 Anteeksi jos aiheutin sydämentykytyksiä videouhkailullani. Ja voi luoja määkin tahdon sellaseen over water villaan, vaikkapa Malediiveille. Ei nyt vaan satu olemaan 10000e ylimäärästä 😀

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle maaliskuu 4, 2015 at 20:56

Saat anteeksi sydämentykytyksen aiheuttamisen 😀 On kyllä mielenkiintoista miten erilaisia (tai samanlaisia) vastauksia näihin vielä tulee!

Vastaa
Maikki maaliskuu 4, 2015 at 21:01

Pienen pistoksen tunsin nyt jossain tuolla, kun tätä(kin) postaustasi lueskelin. Olen aina haaveillut matkustelusta ja eri kulttuureihin tutustumisesta, ja edelleen en ole pötkinyt Etelä-Viroa ja Turkkia pidemmälle.. TOP5 haave matkakohteina edelleen Australia, Israel, Islanti, Intia ja Tansania 🙂

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle maaliskuu 5, 2015 at 19:30

No mutta nyt sitten vain toteuttamaan niitä haaveita 🙂 Pikkuhiljaa, maa kerrallaan.

Vastaa
Rva Kepponen maaliskuu 5, 2015 at 09:01

Ihana postaus. Se aiheuttaa vaan vakavanlaista matkakuumetta.

Jään odottelemaan uteliaana risteilysuunnitelmiani. Vaikka henk. koht. tämä risteilyasia on vähän herkkä aihe, koska oma odotettu Karibianristeilymme jäi toteutumatta lastenhoidon peruuntuessa 🙁 Lastenhoitojärjestelyt 2-3 yötä pidemmäksi ajaksi on ilmeisesti lopullisesti menetetty. Päätimme käyttää risteily+lentorahat koko perheen matkailuun. Olin kyllä aika järkyttynyt, että summalla sai nippa nappa viikon all inclusiven viidelle. Jouduin vielä tyytymään kakkosvaihtoehtoon, koska ykköseen ei säästöt riittäneet. Onneksi lapset alkavat olla nyt sen verran isoja ja helposti siirreltäviä, että tämä reissu jäänee viimeiseksi Euroopan hotellilomaksi.

Bratislava on yllätys, vaikka minustakin se on suloinen kaupunki. Viimeksi kävin kesäkuussa 2013, jolloin Tonava tulvi pahasti. Pääsin ihailemaan aitiopaikalta tulvaporttien rakentamista. Pelkäsivät, että seuraavana aamuna vesi nousee vanhaan kaupunkiin, onneksi varotoimenpiteet ehkäisivät onnettomuudet vanhassa kaupungissa. Yksi uudempi asuinalue kärsi pahasti ja oli motissa.

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle maaliskuu 5, 2015 at 19:35

Kiitos. Mahtava kuulla, että pidit postauksesta!

On kyllä tosi harmi, ettette päässeet toteuttamaan Karibian risteilyä. Mutta ehkä sitten, kun lapset ovat jo isompia ja voivat tulla joko mukaan tai jäädä jo yksin kotiin. Lasten kanssa matkustaminen on kyllä kallista. Pariskuntana pääsee aika paljon pidemmälle samalla rahalla kuin 4-5 henkinen lapsiperhe.

Vastaa
Matkatar maaliskuu 5, 2015 at 12:50

Kivoja kysymyksiä ja vastauksia! Ties vaikka itsekin innostuisin tästä, tosin en videoversiona -ei ole minunkaan juttu heh! Mukavaa loppuviikkoa!

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle maaliskuu 5, 2015 at 19:37

Innostu ihmeessä! 🙂

Vastaa
Katariina maaliskuu 5, 2015 at 19:16

Olipas kiva haaste kera kivojen vastauksien! Australiaan on aina mieli tehnyt, mutta se kun tosiaan on ikävä kyllä niin kaukana! Joku päivä vielä!

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle maaliskuu 5, 2015 at 19:39

Kiitos! Kyllä sä sinne Australiaan pääset, kun vain vakaasti päätät niin 🙂

Vastaa
RIMMA maaliskuu 6, 2015 at 05:41

Olipa hauska haaste! Melkoinen määrä leimoja! Harmi ettei Euroopan alueella enää leimailla. Oon kyllä nuista kaupungeista ihan samaa mieltä. Sydney on ihana, joskin turhan iso mun makuun, mutta Bratislava! I <3 Bratislava. Ostettiin Lauran kans sieltä semmoset kunnon turrepaidatkin 😀

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle maaliskuu 6, 2015 at 16:25

Me ollaan reissattu niin paljon noissa kaukomaissa, että leimoja on kertynyt. Osa on kyllä saman maan leimoja useampaankin otteeseen, jos ollaan suhattu edes takaisin. Euroopassakin muuten monessa paikassa saa leiman passiin, kun vaan menee non-EU jonoon kentällä ja pyytä leiman 😀 Tomi tuota harrastaa. Keräilijä, mikä keräiljiä…

Nyt mä haluan nähdä kuvan teistä Bratislava turrepaidat päällä 😀

Vastaa
//aNNiKa maaliskuu 6, 2015 at 07:44

Hauskoja kysymyksiä ja vastauksia ja hienot kuvat! Mä en myöskään ikinä muista passin numeroa. Edellisen passin numeron muistin, mutta tota "uutta" (kohta 4v. vanhaa) en vaan millään opi ulkoa.

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle maaliskuu 6, 2015 at 16:28

Kiitos! Musta tuntuu, että vaikka muistaisinkin passin numeron ulkoa, ei siitä olisi varsinaisesti hyötyä, koska haluaisin kuitenkin varmistaa passista, että se numero meni varmasti oikein 😀

Vastaa
Jenna maaliskuu 7, 2015 at 12:01

Huippu haaste ja kivat vastaukset. Pitää tarttua tähän 🙂

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle maaliskuu 8, 2015 at 08:42

Mahtavaa! Tartu ihmeessä 🙂

Vastaa
Ansku Barcelona maaliskuu 8, 2015 at 19:49

Olipa kiva juttu! Ja iso sydän Bratislavalle myös täältä <3

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle maaliskuu 9, 2015 at 16:37

Kiitos 🙂 Lukijakunnastahan löytyi monta Bratislava-fania!

Vastaa
Satu VW I Destination Unknown maaliskuu 10, 2015 at 09:44

Passin numero….? Öö, ei ole tullutkaan mieleen että sen "voisi" osata! 🙂 Tosi hauska postaus ja majoittumisen kanssa menen aika lailla samoilla linjoilla, hostellit eivät innosta, mielummin nykyään majoitun hotellissa, vuokra-asunnossa, retkipakussa, teltassa tai jossain pienemmässä B&B tyylisessä paikassa… Eli oikeastaan ihan muualla missä vain kuin hostellissa!

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle maaliskuu 14, 2015 at 07:41

Kiitos 🙂 Joo, täysin samoilla linjoilla majoittumisen kanssa!

Vastaa
Heidi / Auringon alla maaliskuu 22, 2015 at 09:24

Kiva haaste! Huvitti tuo kamerajuttu, mä nään kans ihan samaa painajaista aina välillä, kuinka ahdistavaa! 😀

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle maaliskuu 23, 2015 at 20:32

Ei oo todellista 😀 Ihan sama painajainen on aika hauska juttu! Tai siis painajaisissa itsessään nyt ei mitään hauskaa ole.

Vastaa
Esa | Reissuesan matkablogi syyskuu 21, 2015 at 23:14

Vastasin haasteeseen – hieman hitaasti mutta kuitenkin – ja vieläpä videoformaatissa, jotta olisi mahdollisimman hankalaa :). Videoni löytyy osoitteesta http://www.matkablogi.fi/2015/09/videohaaste-wanderlust-tag-osa-1/.

Vastaa

Jätä Kommentti